Новини

1

ПОКАНА

31.03.2017 г.

Уважаеми приятели на дивите птици,
Заповядайте на 31 март от 15,00 часа във фоайето на 1 етаж на Регионална библиотека „Захарий Княжески“, Стара Загора, да отбележим заедно Деня на птиците!
 


повече
1

Бизнесът в полза на природата – четвърто съвместно залесяване на фирма Сокотаб ЕООД и Зелени Балкани

23.03.2017 г.

На 24ти март ще се проведе четвъртата съвместна залесителна акция на екипа на Сокотаб ЕООД и Зелени Балкани. Залесяването ще е в района на село Студена, Свиленград, на терени предоставени от Община Свиленград, пострадали от пожарите в района.


повече
1

Намерен е бедстващ белоглав лешояд с парализиран крак близо до Кресна. Има съмнения за отравяне

15.03.2017 г.

Вчера е получен сигнал от парков участък  „Кресна“ на Национален парк Пирин за намерен бедстващ белоглав лешояд с парализиран крак, със съмнения за отравяне, близо до град Кресна....
 


повече
1

Първи опити за копулация на двойката египетски лешояди в Спасителния център на Зелени Балкани

10.03.2017 г.

Тази пролет в Спасителния център се случват наистина прекрасни неща! Поредното дългоочаквано за екипа ни събитие, бе копулацията на двойката египетски лешояди във волиерите ни.
 


повече
***

Мониторинг на гнездящите лешояди във Врачански Балкан и Източна Стара планина

09.03.2017 г.

На 1.03.2017 г. при Враца в два района екипа на Дружество за защита на хищните птици,  част от  проекта LIFE14 NAT/BG/649  проведе мониторинг на гнездящи белоглави лешояди. В първото гнездо, което е било използвано и през 2016г. е наблюдавана една мътеща птица. Във второто гнездо над Враца- новопостроено през 2017 г., също е наблюдаявана една мътеща птица.
 


повече
***

Мащабно бъдещо изолиране на опасни стълбове в Западна България беше дискутирано на среща с ЧЕЗ

23.02.2017 г.

Екипът на проект "Светло бъдеще за черният лешояд" се срещна със служители с ръководни функции на електропреностната компания ЧЕЗ. Презентирани и дискутирани бяха проблемите на наличната електропреносна мрежа за хищните птици.
Емилиян Стойнов, председател на Фонд за дивата флора и фауна и част от екипа на проекта, разказа за различните ситуации, при които вече десетки лешояди са били намерени мъртви или бедстващи под опасни и неизолирани стълбове.


повече
***

Лешоядите - в полза на хората и природата

21.02.2017 г.

Екип на проект LIFE14 NAT/BG/649 взе участие в Международното туристическо изложение Ваканция СПА Експо 2017.Това стана възможно, благодарение на любезната покана на колегите от Дирекция на природен парк „Врачански Балкан“ и Община Враца.  


повече

Зелени балкани

Хищни птици

ФДФФ