Федерация Зелени Балкани
Български Български   English English  

header
Новини
Брадато лешоядче се излюпи във волиерите на Спасителния център на Зелени Балкани!
[ 13.03.2017 ]
 
Преди броени дни, не без помощта на екипа ни и нашите колеги от VCF във волиерите на Спасителния център на Зелени Балкани на бял свят се появи бебе брадато лешоядче!
 
Подробно
Първи опити за копулация на двойката египетски лешояди в Спасителния център на Зелени Балкани
[ 10.03.2017 ]
 
Тази пролет в Спасителния център се случват наистина прекрасни неща! Поредното дългоочаквано за екипа ни събитие, бе копулацията на двойката египетски лешояди във волиерите ни.
 
Подробно
Мащабно бъдещо изолиране на опасни стълбове в Западна България беше дискутирано на среща с ЧЕЗ
[ 23.02.2017 ]
 
Екипът на проект "Светло бъдеще за черният лешояд" се срещна със служители с ръководни функции на електропреностната компания ЧЕЗ. Презентирани и дискутирани бяха проблемите на наличната електропреносна мрежа за хищните птици.
Емилиян Стойнов, председател на Фонд за дивата флора и фауна и част от екипа на проекта, разказа за различните ситуации, при които вече десетки лешояди са били намерени мъртви или бедстващи под опасни и неизолирани стълбове.
Подробно
Лешоядите - в полза на хората и природата
[ 21.02.2017 ]
 
Екип на проект LIFE14 NAT/BG/649 взе участие в Международното туристическо изложение Ваканция СПА Експо 2017.Това стана възможно, благодарение на любезната покана на колегите от Дирекция на природен парк „Врачански Балкан“ и Община Враца.  
Подробно
Всички новини >>


Виж Зелени Балкани във Facebook