Новини

default

Екипът на Зелени Балкани – гост на откриването на STEM класна стая в СУ „Иван Вазов“ Стара Загора

...
15.09.2022
Вчера екипът на проект „За по-чиста природа днес, утре и завинаги“ на СНЦ „Зелени Балкани“ гостува на официалното откриването на иновативна STEM класна стая на старозагорското средно училище „Иван Вазов“.

Като част от екипа ни, участие в своеобразния празник взе и горската улулица Чара от Спасителния център. Изработен по проекта макет на щъркелово гнездо с отпадъци в него, бе един от акцентите на гостуването ни. Щъркеловото гнездо „намигваше“ на присъствалите за темата на събитието, а именно съхранението на по-чиста околна среда.

Заедно с гостите от различни местни институции, като община, областна управа, РУО Стара Загора, Тракийски университет и научни среди, си говорихме за замърсяване, за пречистване, за наука, околна среда, как ние, хората, замърсяваме и какво причинява това на природата, животните и на самите нас. Като част от дискусията обсъдихме как можем и трябва да пазим чиста околната среда.

Домакините от СУ „Иван Вазов“ ни демонстрираха нагледно някои от приложните занимания на учениците, които ще се обучават в новата класна стая.

Дейностите се реализират по проект „"За по-чиста природа - днес, утре и завинаги". Настоящият проект се осъществява благодарение на най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България „Ти и Lidl за по-добър живот“, в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум.