Новини

default

Фестивалът „Богородична стъпка“ дава трибуна и на природозащитата

...
08.09.2022
Наред с всички участници във фолклорния събор, организиран от община Стара Загора, вече се превърна в традиция присъствието и на Зелени Балкани на това мащабно събитие.

Тази година екипът ни представи проект „За по-чиста природа – днес, утре и завинаги“, финансиран от програма „Ти и Lidl за по-добър живот“, в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум.

На малки и големи разказахме за проблемите в природата, причинени от човешкия отпадък. Макетът на щъркелово гнездо, изработен специално за целите на проекта, също бе с нас.

Компания ни прави и горската улулица Чара, птица с трайни увреждания, която направи присъствието ни още по-колоритно.

По време на участието си освободихме керкенези и зеленоглави патици, излюпени в Спасителния център на Зелени Балкани.

А, наши помощници, по традиция, отново бяха децата, гости на събора, както и студентите по ветеринарна медицина към Тракийския университет, стажанти в Центъра.

Дейностите се реализират по проект „"За по-чиста природа - днес, утре и завинаги". Настоящият проект се осъществява благодарение на най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България „Ти и Lidl за по-добър живот“, в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум.