Новини

default

Проект „Живот за сокола“ на гости на събитие на фотографи - анималисти

...
26.09.2022
През изминалите почивни дни, служители на Зелени Балкани по проект “Живот за сокола” LIFE20 NAT/BG/001162 представиха дейностите по опазване на ловния сокол на събитието Фотоизложба и обмяна на опит “Дивите животни на Стара планина”.
Във фотоизложбата взеха участие изявени фотографи и художници, чийто творчество е насочено към природата и дивите животни, както и природолюбители, които имаха възможността да се насладят на 50 избрани фото творби и картини.

Домакините на събитието от Карашката къща, с. Селище посрещнаха гостите в приятна битова обстановка, а програмата, която им поднесоха бе разнообразна – разходки и горски фотолов, демонстрация на фотографска техника, дегустация на домашно приготвена храна и др.

Ловният сокол Ромео бе основно действащо лице в беседата, която екипът на Спасителния център на Зелени Балкани проведе. Основната й цел бе да запознае участниците с ловния сокол, както и с характерните му морфологични белези за разпознаване в дивата природа, а също и с обозначителните маркировки, с които снабдяваме птиците.

Въвличането на фотографи в дейностите по подпомагане популацията на ловните соколи у нас е ключово, тъй като те събират ценна информация и снимков материал по време на своите фото излети.

Благодарим на Калин Михайлов от Balkan Wildlife за чудесната идея да организира това вълнуващо събитие и за възможността Спасителния център за диви животни да бъде част от него!

Проектът „Подсигуряване възстановяването на застрашения ловен сокол в България и Южна Румъния“ (LIFE20 NAT/BG/001162) е с продължителност 5 години и е финансиран от програма LIFE на Европейския съюз.