Новини

default

Отбелязахме деня на влажните зони с поредица от събития в района на град Раднево!

...
09.02.2024
С поредица от събития, организирани съвместно с Община Раднево, тази година екипът ни отбеляза Денят на влажните зони - 2 февруари!

По време на едно от тях, заедно с ученици от 5 и 7 клас на I ОУ "Климент Охридски", посетихме язовир Розов кладенец. Там си говорихме за това колко важни екосистеми са влажните зони и техните обитатели, наблюдавахме различни птици, а накрая децата имаха възможност да се запознаят с Лули и Хари – птиците от Спасителния център на Зелени Балкани.

Следващото събитие бе среща на екипа и доброволци на Зелени Балкани с ученици от 7 клас от клуба по екология "Млад природолюбител" на  IIОУ "Паисий Хилендарски". Там направихме презентация за значението на влажните зони, говорихме си за Натура 2000 и биоразнообразието в община Раднево.

Няколко дни по-късно отново посетихме язовир Розов кладенец, този път с ученици от 6 и 7 клас на  СУ "Гео Милев". Отново си говорихме за значението на влажните зони и техния животински свят, наблюдавахме на птици и разказахме на младите природолюбители за работата на Спасителния център на Зелени Балкани!
На всички присъстващи  бяха подарени учебни табла, плакати и календари с на Зелени Балкани.

В събитията участваха и студенти по ветеринарна медицина от Тракийския университет, на обучение в Спасителния център!