ЗА Проекта

Проект Светло бъдеще за черния лешояд LIFE14 NAT/BG/649 обединява усилията на пет основни партньора от четири европейска страни – Зелени Балкани – Стара Загора и Фонда за дивата флора и фауна (ФДФФ) от България, Фондацията за опазване на лешоядите (VCF) от Холандия, Junta de Extremadura от Испания и Euronatur от Германия.
Той предвижда възстановяването на черния лешояд в България, с внасяне и освобождаване на птици от Испания, подобряване на условията за гнездене и хранителната база, подпомагане на местните животновъди, намаляване на заплахите и развитие на националните капацитети.

виж повече

Последни новини

20 сеп

Ето и последната информация за трите черни лешоядчета, освободени по метода на хака в Котел!

Може да броим първоначалната адаптация на карталчетата за успешна. Вече и най малкото Рига направи 3-4 самостоятелни хранения.

повече
18 сеп

Направен бе профилактичен преглед на лешоядните птици в Спасителния център на Зелени Балкани

Днес, ветеринарните лекари на Спасителния център за диви животни на Зелени Балкани, направиха планови профилактичен преглед на част от лешоядните пти

повече
07 сеп

Ето как отбелязохме Международният ден на лешоядите в гр. Сливен

На 01 септември съвместно с ДПП "Сините камъни" проведохме информационна кампания сред малките и големи граждани на гр. Сливен.

повече
01 сеп

Международен ден на лешоядите

На 1 септември Зелени Балкани ще отбележи Международният ден на лешоядите в гр. Сливен

повече
24 авг

Младо лешоядче блъснато от влак

Нашият екип има голямата задача да помогне на младо белоглаво лешоядче, изгубило крилото си.  

повече

Следете наживо нашите лешояди, маркирани с GPS/GSM предаватели. Устройствата редовно ни изпращат данни за точното местоположение на птиците, като така ни помагат да наблюдаваме тяхното поведение и адаптация на свобода.

виж повече