Новини

Натура 2000 във Враца

1
05.05.2022 г.

Отбелязахме Деня на Натура 2000 в гр. Враца през изминалите два дни съвместно с колегите от ДПП "Врачански Балкан" в Природозащитен център Натура.

Над 120 деца от различни възрасти и техните преподаватели се включиха в занимателни игри  и гледаха образователни видеа свързани със защитени птици в България.
Бяха запознати с любопитни факти и важни детайли от биологияте на видовете - царски орел, белоглав лешояд, черен лешояд, брадат лешояд, китоподобни, прилепи, гривеста рибарка, белошипа ветрушка, малък корморан, червеногуша гъска и ловен сокол.
Четири училища се включиха в Националните ни викторини, посветени на Натура 2000 в България и опазване на лешоядите. Всички участници получиха сертификати, а тези с най-добри резултати, получиха награди.

  • Вера Барзова и Румяна Витньова от СУ "Козма Тричков", гр. Враца;
  • Гергана Комитска (със съдействието на Мария Йолова) от СУ "Христо Ботев", гр. Враца;
  • Жулиета Босилкова (със съдействието на Христина Топалилова) СУ „Васил Кънчов“ гр. Враца;
  • Николай Златев от ПТГ "Н. Й. Вапцаров" гр. Враца
Благодарим на учителите и на всички деца взели участие във викторините!

Припомняме, че нашето турне посветено на Натура 2000 продължава другата седмица в Дуранкулак, Шабла и с. Българево. Повече за кампанията, може да прочетете тук: https://greenbalkans.org/natura2000/newhorisons/bg/Kampaniya-za-Denya-na-Natura-2000-v-Bylgariya-Zeleni-Balkani-i-priyateli.p1876

За контакти:
Поля Русева - координатор по проект, тел. 0894059156, ptoncheva@greenbalkans.org

Кампанията на Зелени Балкани и приятели по случай Натура 2000 се осъществява благодарение на: 


Зелени балкани

Хищни птици

ФДФФ