Новини

1

Наградени бяха най-активните журналисти в отразяването на темата околна среда и опазване на биоразнообразието

08.08.2022 г.

Финалът на конкурса “Див Кестен” за зелена журналистика, организиран от Зелени Балкани се проведе от 5-ти до 7-ми Август 2022г. в х-л Лева, гр. Враца. Официалната церемония за награждаване на победителите от всяка категория се състоя на 6-ти август, като всеки номиниран журналист получи Сертификат за постижение в зелената журналистика, а на победителите от всяка категория получиха Плакет „Див кестен“. 
Присъстващи на събитието бяха журналисти от цялата страна и експерти и институции от различни природозащитни организации.


повече
1

Успешно маркирахме второто отгледано малко на черен лешояд в България от новата история на вида в страната

29.06.2022 г.

Запознайте се с Понора – малкото черно лешоядче, отгледано от първата успешно гнездяща двойка картали в Западна Стара планина от повече от 60-70 години.


повече
 НПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград

Ученици от НПГГС "Христо Ботев" – гр. Велинград са на първо място по резултат от проведената национална викторина "Натура 2000 и хищни птици".

09.06.2022 г.

В проведената тази година национална викторина "Натура 2000 и хищни птици" учениците от НПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград се отличиха с изключителни знания и не случайно  са на първо място по резултат. 


повече
*

Отбелязваме Световен ден за опазване на околната среда в Музея на хумора и сатирата в гр. Габрово

08.06.2022 г.

На 04.06.2022г. екипът на Зелени Балкани бе гост в Музея на хумора и сатирата, гр. Габрово, където съвместно с екипа на музея и посетители и деца от различни възрастови групи, отбелязахме Световен ден за опазване на околната среда.


повече
***

Спасяването на Чаталка насред Дунава.

07.06.2022 г.

Чаталка беше освободена край Котел, около месец преди да изпадне в тази трудна ситуация насред Дунава. След кратко скитане из Румъния, Чаталка се приземи на пясъчната коса на носа на остров Вардим край едноименното село.


повече
***

Спасяването на редник Джин.

07.06.2022 г.

Румънските ни приятели отново спасиха един от „нашите“ картали!
Джин беше кръстена от “Trouble Bakers” и освободена край Котел, около месец преди да изпадне в тази трудна ситуация.


повече

Зелени балкани

Хищни птици

ФДФФ