Новини

Рига

Екипът, който следи сателитните предаватели на нашите младежи - черни лешояди "предава"

12.10.2018 г.

Лешоядчетата Рига и Острава вече поеха смело своя път по шарения свят. Преди дни Рига "отпраши" директно към Македония, където бе засечена по своя сателитен предавател близо до Велес и по река Вардар.


повече
***

Полетът на Брадатия лешояд

28.09.2018 г.

Присъединeте се към колегите от VCF (Vulture Conservation Foundation - Фондацията за опазване на лешоядите), заедно с техните партньори в мисията им да реинтродуцират брадатия лешояд и им помогнете да транспортират 19 птици в Европа!


повече
***

Реинтродукция на черния лещояд в България - какво се случва с трите освободени птици?

27.09.2018 г.

Изминаха месеци откакто Рига, Боян и Острава, първите три черни лещояда, реинтродуцирани в страната ни откакто вида е обявен за изчезнал като размножителен вид на територията на България през 1980-те, направиха първите си опити за летене.


повече
***

Помогнете за ПОЛЕТА НА БРАДИТЕ ЛЕШОЯДИ, с първата по рода си обществена благотворителна инициатива за набиране на средства

25.09.2018 г.

В момента колегите от VCF (Vulture Conservation Foundation - Фондацията за опазване на лешоядите), заедно с техните партньори, реинтродуцират брадати лешояди в 5 различни региона на Европа, като всичките им проекти зависят от 174-те птици, част от Европейската програма за защитени видове (EEP) за брадати лешояди - консервационна мрежа за размножаване на птици в плен, ръководена от Фондацията за опазване на лешоядите, по която работят от 1978 насам.


повече

Зелени балкани

Хищни птици

ФДФФ