Новини

1

Краят на едно пътуване

10.01.2023 г.

Започнало от Екстремадура, Испания и завършило на брега на Каспийски море в Иран. Това е историята на Дружанлий – черен лешояд кръстен на славното българско село Джуранлий, вече преименувано Калитиново.
 


повече
1

Science Night – ЗЕЛЕНО в Музейко

25.11.2022 г.

На 25 ноември, Музейко ви канят на есенното си издание Science Night – ЗЕЛЕНО! от 19:15 до 23:15. Ние от Зелени Балкани ще бъдем там и сме ви подготвили изненади!


повече
1

Наградени бяха най-активните журналисти в отразяването на темата околна среда и опазване на биоразнообразието

08.08.2022 г.

Финалът на конкурса “Див Кестен” за зелена журналистика, организиран от Зелени Балкани се проведе от 5-ти до 7-ми Август 2022г. в х-л Лева, гр. Враца. Официалната церемония за награждаване на победителите от всяка категория се състоя на 6-ти август, като всеки номиниран журналист получи Сертификат за постижение в зелената журналистика, а на победителите от всяка категория получиха Плакет „Див кестен“. 
Присъстващи на събитието бяха журналисти от цялата страна и експерти и институции от различни природозащитни организации.


повече
1

Успешно маркирахме второто отгледано малко на черен лешояд в България от новата история на вида в страната

29.06.2022 г.

Запознайте се с Понора – малкото черно лешоядче, отгледано от първата успешно гнездяща двойка картали в Западна Стара планина от повече от 60-70 години.


повече

Зелени балкани

Хищни птици

ФДФФ