Български Български   Английски Английски  
opos
Консервационни дейности за целеви видове от Директивата за птиците на ЕС - белошипа ветрушка, черен лешояд и царски орел, в основните им местообитания в България
Научи повече


life
Възстановяване на популациите на едрите европейски лешояди в България
Научи повече

life
Възстановяване на белошипата ветрушка
Научи повече
Новини
Наградени бяха най-активните журналисти в отразяването на темата околна среда и опазване на биоразнообразието
[ 08.08.2022 ]
 
Финалът на конкурса “Див Кестен” за зелена журналистика, организиран от Зелени Балкани се проведе от 5-ти до 7-ми Август 2022г. в х-л Лева, гр. Враца. Официалната церемония за награждаване на победителите от всяка категория се състоя на 6-ти август, като всеки номиниран журналист получи Сертификат за постижение в зелената журналистика, а на победителите от всяка категория получиха Плакет „Див кестен“. 
Присъстващи на събитието бяха журналисти от цялата страна и експерти и институции от различни природозащитни организации.

повече >>
За да имат бъдеще карталите в България!
[ 31.07.2022 ]
 
Стартираме кампания за набиране на средства, за да продължим с работата за завръщането на черните лешояди в България в Platformata.bg.
повече >>
Зелени Балкани на гости на Детски отдел - Библиотека Родина в гр. Стара Загора
[ 06.07.2022 ]
 
На 05.07.2022г. се проведе събитие съвместно с Детски отдел - Библиотека Родина, гр. Стара Загора за деца от 1 до 4 клас. Събитието бе част от кампанията Вълшебна библиотека - Лято 2022, провеждаща се по инициатива на библиотеката. Много вероятно няма да е последното такова събитие в рамките на кампанията, която продължава от 13 Юни до 31 Август, от Понеделник до Петък, 10:00ч. - 12:30ч.

повече >>
Успешно маркирахме второто отгледано малко на черен лешояд в България от новата история на вида в страната
[ 29.06.2022 ]
 
Запознайте се с Понора – малкото черно лешоядче, отгледано от първата успешно гнездяща двойка картали в Западна Стара планина от повече от 60-70 години.

повече >>

Всички новини >>Виж Зелени Балкани във Facebook