Български Български   Английски Английски  
opos
Консервационни дейности за целеви видове от Директивата за птиците на ЕС - белошипа ветрушка, черен лешояд и царски орел, в основните им местообитания в България
Научи повече


life
Възстановяване на популациите на едрите европейски лешояди в България
Научи повече

life
Възстановяване на белошипата ветрушка
Научи повече
Новини
Белоглавите лешояди Белчо и Надежда вече мътят яйце
[ 12.01.2023 ]
 
Двойката белоглави лешояди, които участват в размножителната програма на Спасителния център за диви животни на Зелени Балкани, са на път да станат родители за четвърта поредна година.

повече >>
Краят на едно пътуване
[ 10.01.2023 ]
 
Започнало от Екстремадура, Испания и завършило на брега на Каспийски море в Иран. Това е историята на Дружанлий – черен лешояд кръстен на славното българско село Джуранлий, вече преименувано Калитиново.
 
повече >>
Единствената размножаваща се двойка брадати лешояди в България снесе яйце
[ 19.12.2022 ]
 
Единствената размножаваща се двойка брадати лешояди в Българи, която се помещава в Спасителния център за диви животни на Зелени Балкани, е в началото на размножителния период за 7 поредна година.

повече >>
Наградени бяха най-активните журналисти в отразяването на темата околна среда и опазване на биоразнообразието
[ 08.08.2022 ]
 
Финалът на конкурса “Див Кестен” за зелена журналистика, организиран от Зелени Балкани се проведе от 5-ти до 7-ми Август 2022г. в х-л Лева, гр. Враца. Официалната церемония за награждаване на победителите от всяка категория се състоя на 6-ти август, като всеки номиниран журналист получи Сертификат за постижение в зелената журналистика, а на победителите от всяка категория получиха Плакет „Див кестен“. 
Присъстващи на събитието бяха журналисти от цялата страна и експерти и институции от различни природозащитни организации.

повече >>

Всички новини >>Виж Зелени Балкани във Facebook