Български Български   Английски Английски  
opos
Консервационни дейности за целеви видове от Директивата за птиците на ЕС - белошипа ветрушка, черен лешояд и царски орел, в основните им местообитания в България
Научи повече


life
Възстановяване на популациите на едрите европейски лешояди в България
Научи повече

life
Възстановяване на белошипата ветрушка
Научи повече
 

Белоглавите лешояди Белчо и Надежда вече мътят яйце
[ 12.01.2023 ]
 
Двойката белоглави лешояди, които участват в размножителната програма на Спасителния център за диви животни на Зелени Балкани, са на път да станат родители за четвърта поредна година.
повече >>
Краят на едно пътуване
[ 10.01.2023 ]
 
Започнало от Екстремадура, Испания и завършило на брега на Каспийски море в Иран. Това е историята на Дружанлий – черен лешояд кръстен на славното българско село Джуранлий, вече преименувано Калитиново.
  повече >>
Единствената размножаваща се двойка брадати лешояди в България снесе яйце
[ 19.12.2022 ]
 
Единствената размножаваща се двойка брадати лешояди в Българи, която се помещава в Спасителния център за диви животни на Зелени Балкани, е в началото на размножителния период за 7 поредна година.
повече >>
Наградени бяха най-активните журналисти в отразяването на темата околна среда и опазване на биоразнообразието
[ 08.08.2022 ]
 
Финалът на конкурса “Див Кестен” за зелена журналистика, организиран от Зелени Балкани се проведе от 5-ти до 7-ми Август 2022г. в х-л Лева, гр. Враца. Официалната церемония за награждаване на победителите от всяка категория се състоя на 6-ти август, като всеки номиниран журналист получи Сертификат за постижение в зелената журналистика, а на победителите от всяка категория получиха Плакет „Див кестен“. 
Присъстващи на събитието бяха журналисти от цялата страна и експерти и институции от различни природозащитни организации.
повече >>
За да имат бъдеще карталите в България!
[ 31.07.2022 ]
 
Стартираме кампания за набиране на средства, за да продължим с работата за завръщането на черните лешояди в България в Platformata.bg. повече >>
Зелени Балкани на гости на Детски отдел - Библиотека Родина в гр. Стара Загора
[ 06.07.2022 ]
 
На 05.07.2022г. се проведе събитие съвместно с Детски отдел - Библиотека Родина, гр. Стара Загора за деца от 1 до 4 клас. Събитието бе част от кампанията Вълшебна библиотека - Лято 2022, провеждаща се по инициатива на библиотеката. Много вероятно няма да е последното такова събитие в рамките на кампанията, която продължава от 13 Юни до 31 Август, от Понеделник до Петък, 10:00ч. - 12:30ч.
повече >>
Успешно маркирахме второто отгледано малко на черен лешояд в България от новата история на вида в страната
[ 29.06.2022 ]
 
Запознайте се с Понора – малкото черно лешоядче, отгледано от първата успешно гнездяща двойка картали в Западна Стара планина от повече от 60-70 години.
повече >>
Увеличава се видовото разнообразие на пасищни животни в ПП "Сините Камъни"
[ 28.06.2022 ]
 
13 крави от породата "българско кафяво говедо" ще станат част от дейностите на Зелени Балкани и Дирекцията на природен парк "Сините камъни" за възстановяване на редките видове в парка. повече >>
Момиче белоглав лешояд си търси кръстник и осиновител
[ 24.06.2022 ]
 
Женско белоглаво лешоядче от Спасителния център за диви животни на Зелени Балкани си търси кръстник и осиновител! повече >>
Зелени Балкани на Панаира на науките и изкуствата в ГПЧЕ Ромен Ролан, гр. Стара Загора
[ 24.06.2022 ]
 
Зелени Балкани днес бе част от Панаира на науките и изкуствата в ГПЧЕ Ромен Ролан, гр. Стара Загора. Беше удоволствие да запознаем всички посетители с птици от Спасителен център за диви животни Зелени Балкани и да им разкажем за тях и други защитени видове.
повече >>

prev 1 2 3 4 5 6 7 8 . . . . 84 85 86 87 88 89 90 91 next

Виж Зелени Балкани във Facebook