Новини
Начало » Новини
Поставено бе официалното начало на нов проект на Зелени Балкани
22.10.2020 г.
През изминалите почивни дни бе поставено официалното начало на новия проект на Зелени Балкани „Живот за белошипата ветрушка“ LIFE19 NAT/BG/001017. Проектът, представен по време на тържеството по случай 25 годишнината на Спасителния център за диви животни е финансиран от Програма LIFE на Европейската Комисия.

Гости на събитието бяха над 250 човека от цялата страна, представители на държавна и общинска администрация, като д-р Стефка Здравкова, Областен управител на област Хасково и  г- н Красимир Червилов  - заместник областен управител на област Стара Загора, представители на Министерството на околната среда и водите, научни институции в лицето на д-р Тодор Стоянчев зам. декан на Ветеринарномедицинския факултет на Тракийския университет, неправителствени организации, ветеринарни лекари и фермери, фирми от различни сфери на бизнеса, студенти по екология, ветеринарна медицина и други науки за природата.

Всички те се запознаха с екипа на новия проект, основните насоки на работата му и по-важните цели, които е поставил пред себе си, в рамките на петгодишната му реализация. Акцентирана бе и ключовата роля на Спасителния център за диви животни на Зелени Балкани, както и стъпките, които ще надграждат постигнатото до момента от организацията при работата й по предишния проект за завръщането на вида у нас.

ТУК можете да се запознаете подробно със задачите, целите и предизвикателствата пред екипа ни!

Бързи връзки
Към уеб сайта на Спасителния център за диви животни