Издания

Важно съобщение!!!

***
Скъпи приятели,

Във връзка с извънредното положение в страната, както и превенцията за разпространение на COVID 19 предприехме стъпки към ограничаване на рисковете за здравето на служители, колеги, посетители, приятели и доброволци.

Затваряме за посетители Посетителски център „Поморийско езеро”, гр. Поморие и Модула за освобождаване и адаптация на белошипи ветрушки в село Левка, Сакар. Спасителният център за диви животни, гр. Стара Загора затваря за посетители, но ще продължи да работи, спазвайки условията и ограниченията, въведени с извънредното положение. Позволяваме си да затворим и офисите си в Пловдив и Стара Загора за посетители.

Предвид ангажиментите ни към гражданите и обществото, и към каузата ни, дейността ни ще продължи в пълен обем, без да прекъсваме досегашния ритъм!

Ограниченията остават в сила до края на обявеното извънредното положение, до тогава ще споделяме случващото се относно работата ни на нашия уебсайт , фейсбук страницата ни  , Instragram  и Twitter .

Призоваваме да ограничите социалните си контакти и да сме отговорни като #ОставамеВкъщи.

Ако имате въпроси - може да се свържете с нас по мейл и телефон, където ще имаме грижата да подсигурим отговорници - Пловдив: office@greenbalkans.org; тел. 032 /62 69 77 и Стара Загора: officesz@greenbalkans.org; 042/622401

Поздрави,

Екипът на Зелени Балкани


Весели празници!

***
Скъпи приятели,

през изминалия месец Зелени Балкани отбеляза своя 30 годишен юбилей. Разбира се, организацията нямаше да достигне тези години и многобройни успехи, ако не беше Вашата подкрепа!
Благодарим Ви!

Нека наближаващите празници да внесат спокойствие, уют и удовлетворение в душите ни от свършеното до момента и да заредят сърцата ни с енергия, за да защитаваме и опазваме природата!

Весели празници,

от екипа на Зелени Балкани
За децата

Нашите приятели делфините 2 Mb (pdf) свали


Брошури и плакати

Дипляна за делфините 4 Mb (pdf) свали
Плакат 10 Mb (pdf) свали


Ръководства

Ръководство за събиране на данни за изхвърлени на брега китоподобни (Cetacea) по българското Черноморско крайбрежие 2 Mb (pdf) свали
Методика за Фотоидентификация на китоподобни (делфини) 249 Kb (pdf) свали
МЕТОДИКА ЗА НАБЛЮДЕНИЯ ОТ СТАЦИОНАРНА ТОЧКА НА БРЕГА 197 Kb (pdf) свали
МЕТОДИКА ЗА НАБЛЮДЕНИЯ В МОРЕТО 241 Kb (pdf) свали
ПОЛЕВИ ФОРМУЛЯР ЗА НАБЛЮДЕНИЯ НА КИТОПОДОБНИ ОТ БРЕГА 95 Kb (pdf) свали
ПОЛЕВИ ФОРМУЛЯР ЗА НАБЛЮДЕНИЯ НА КИТОПОДОБНИ В МОРЕТО 95 Kb (pdf) свали


Образователни материали

Морето, биоразнообразието, екологията / Делфински експедиции в Черно море 1 Mb (pdf) свали