Новини

***

Започна проект за доброволци за проучване на черноморските китоподобни

01.07.2015 г.

За първи път в България Зелени Балкани започва проект, за развитие на „гражданската наука“, насочен към събиране на информация за китоподобните бозайници от доброволци. Проектът се нарича: "Гражданска подкрепа за проучване на черноморските китоподобни по българското крайбрежие" и се финансира от Програма BG03 в България по ФМ на ЕИП 2009 - 2014г


повече»
1

Регионална Работна среща на ACCOBAMS за Черно море

23.04.2015 г.

На 16 и 17 април в Мантон, Франция се проведе регионалната работна среща на ACCOBAMS за Черно море. Целта на срещата беше да се представи напредъка по изпълненията на Работната програма за тригодишния период (2014-2016 г.) от страните по Споразумението, както и да се определят приоритети за следващия период, които да бъдат дискутирани по време на следващата Среща на страните, която е планирано да се проведе в Монако през 2016 г.


повече»
Първа снимка

Девета среща на Научната комисия към ACCOBAMS

01.05.2014 г.

В периода 15-17 април в Монако се проведе деветата среща на Научната комисия към ACCOBAMS (Споразумение за Опазване на Китоподобните бозайници в Черно море и Средиземно море и съседните зони на Атлантически океан).


повече»
Първа снимка

Ръководство за събиране на данни за изхвърлени на брега китоподобни

14.01.2014 г.

Сдружение „Зелени Балкани” публикува „Ръководство за събиране на данни за изхвърлени на брега китоподобни (Cetacea) по Българското черноморско крайбрежие”. Изданието цели да подпомогне общинските еколози, експертите от РИОСВ и ИАРА и доброволните сътрудници на Националната мрежа за мониторинг на изхвърлени на брега китоподобни за правилното описване и регистриране на такива случаи.


повече»