Новини

Първа снимка

Развръзка по „скандалния“ случай с делфините – скандал няма, но поръчката е провалена!

07.10.2013 г.

На 30.09.2013г. Агенцията за обществени поръчки (АОП) се произнесе окончателно по „скандалния случай“ с мониторинга на делфините в българската акватория на Черно море. Становището на Агенцията изрично подчертава, че при процедурата са спазени всички изисквания на Закона за обществените поръчки (ЗОП) и отправената покана към кандидата ДЗЗД Обединение „Делфин“ да подаде оферта и да се проведе договаряне е напълно законна. Становището на компетентия орган потвърждава, че реално скандал не е имало и основание за спиране на процедурата не съществува, въпреки твърденията за скандалност и незаконност на процедурата в редица медии.


повече»
Първа снимка

Международно самолетно проучване на китоподобните бозайници се проведе в северозападно Черно море

02.08.2013 г.

В периода 1-12 юли, 2013 г. се проведе международно самолетно проучване на китоподобните бозайници в Черно море. Сред участниците имаше и български експерт от Зелени Балкани - Димитър Попов.


повече»
Първа снимка

Обучение за фотоидентификация на китоподобни в Констанца, Румъния

30.07.2012 г.

От 22-ри до 25-ти юли в румънския пристанищен град Констанца се проведе специализирано обучение за фотоидентификация на китоподобни с участието на български експерти от Зелени Балкани, Института по Океанология – БАН (Варна) и Института по рибни ресурси (Варна).


повече»
Първа снимка

Проведе се специализирано обучение по патологична анатомия на китоподобни (делфини) с участието Зелени Балкани.

16.07.2012 г.

Специализираното обучение, включващо методи и анализи от патологичната анатомия за случайно уловени (приуловени) или изхвърлени на брега китоподобни бозайници (делфини) се проведе от 14.07 до 18.07.2012 г. в Институт по Рибни Ресурси – Варна.


повече»
Първа снимка

Иновативни методи за проучване на китоподoбните в България бяха обсъдeни на експертна среща в Посетителския център на Зелени Балкани в Поморие

30.05.2012 г.

Национална експертна среща за опазване и проучване на китоподобните в Черно море бе проведена на 29 май, 2012 г. в Посетителския център на Зелени Балкани на брега на Поморийското езеро.


повече»
Първа снимка

Зверски разфасован труп на делфин откриха членове на Зелени Балкани на плажа между Равда и Несебър

19.04.2012 г.

Трупът на мъртвия морски бозайник от вида – морска свиня или още наричан муткур (Phocoena phocoena) е открит на 16.04.2012 г. на крайбрежната ивица между Равда и Несебър от местни хора, членове на Зелени Балкани.


повече»