Новини

На снимката: обикновен делфин

Приключи кампанията ни за набиране на средства за маркиране на делфин със сателитен предавател

24.01.2022 г.

Стартиралата през миналата година кампания за набиране на средства, с които да финансираме закупуването и поставянето на сателитен предавател на един индивид от слабо проучените черноморски китоподобни, приключи. Набраните до момента средства са 1752  лв.


повече»
*

Макети на делфини на гости на Посетителски център „Поморийско езеро“

06.12.2021 г.

От 3 декември в Посетителски център „Поморийско езеро“ Зелени Балкани представят интерактивна експозиция, засягаща проблема със замърсяването с отпадъци на Черно море, както и на влажните зони и по-специално на Поморийско езеро. 


повече»
Подарък по случай годишнината

25 години, посветени на опазването на китоподобните бозайници и морските екосистеми

25.11.2021 г.

От 22 до 26 ноември в Монако се проведе годишната среща на Научния съвет на ACCOBAMS под мотото “Because cetaceans can’t be silenced”. Събитието съвпада и с 25-тата годишнина от създаването на Споразумението за опазване на китоподобните бозайници в Средиземно, Черно море и прилежащата акватория на Атлантическия океан. В срещата участваха и представители на СНЦ „Зелени Балкани“, официален партньор на ACCOBAMS, като представиха дейностите на сдружението в областта на проучване на делфините в Черно море - мониторинг на приулова и прилагане на мерки за смекчаване на въздействието му, проучване на числеността и разпространението на популациите на черноморските видове и здравословно състояние.


повече»
***

Нарисувай ми делфин!

15.11.2021 г.

Удължаваме срока на конкурса за творчество, посветен на делфините в Черно море. Поради големия интерес и това, че продължаваме да получаваме Вашите творби, ще ги очакваме вече до 29 декември!
Зелени Балкани обявяват конкурс за творчество, посветен на делфините в Черно море, като част от дейностите по проект „Натура 2000 в България – Нови Хоризонти“ LIFE17 GIE/BG/371.


повече»