Новини

Отбелязахме Световен ден на китовете и делфините в Регионална Библиотека Захарий Княжески, гр. Стара Загора

*
25.07.2022 г.
На 25.07.2022г. бяхме поканени на гости в Регионална Библиотека Захарий Княжески, гр. Стара Загора, за да отбележим със среща с деца Световния ден на китовете и делфините. На 23 юли 1982 година Международната комисия по китолова приема да забрани напълно улова на най-големите бозайници на Земята за 1985 и 1986 година. От тогава този ден се отбелязва като Световен ден на китовете и делфините.

Дискусията ни с учениците, беше насочена предимно към черноморските обитатели. Обсъдихме какви видове китоподобни и други видове животни и растения се срещат в Черно море, какво е тяхното поведение, естествена среда, заплахите, които срещат и какви грижи полагаме  ние за тях.

Събитието продължи с игри за памет и нареждане на интерактивен пъзел-игра, който затвърди знанията за китоподобните на участниците. По време на беседата, работихме и обсъждахме върху детско информационно табло за китоподобните в Черно море, като същото, заедно с още детски информационни табла за застрашени видове и информационни материали оставихме в различни отдели на Библиотеката, за да могат да достигнат до повече посетители.

Всички участващи бяха изключително будни и активни и получиха награди - стикери с делфини и игра за памет на морска тематика. 

Благодарим на Регионална Библиотека Захарий Княжески за любезното съдействие по време на събитието, също както и на всички ученици, които бяха толкова любознателни и се включиха в събитието ни!

За контакти:
Поля Тончева - координатор по проект, тел. 0894059156,
ptoncheva@greenbalkans.org


Събитието се проведе със съдействието на: