Новини

Представители на екипа на Спасителния център на Зелени Балкани бяха част от шестнадесетото обучение по аутопсии на китоподобни на ACCOBAMS

...
20.07.2022 г. Екип ветеринарни лекари от Спасителния център за диви животни на Зелени Балкани се завърна преди дни от обучение по аутопсия на китоподобни.

Обучението се проведе във ветеринарния факултет на университета на Лиеж, Белгия. В рамките на три последователни дни,  представителите на Зелени Балкани, заедно с участници от Италия и Румъния преминаха през практически и теоретични занятия, ръководени от Thierry Jauniaux, преподавател в университета и водещо име в областта на патологията при китоподобните.

Последният ден, екипът ни представи подробна презентация за случаите, които проследи, по време на обучението, като всеки един от тях бе подробно анализиран от присъстващите, в това число и студенти по ветеринарна медицина от университета.

Това не е първият път в който представител на България присъства на подобно съдбините. Преди нас, участие в обученията на ACCOBAMS са вземали както колеги от Зелени Балкани, така и представител на ветеринарно медицинския факултет на Тракийския университет, с които работим в тясно сътрудничество.  

Обучението бе полезно и ценно за нас, тъй като ни даде допълнителни знания и умения, които, надяваме се, ще ни помогнат в бъдещите дейности по опазване на китоподобните в Черно море.