Новини

Световния ден на водата бе отбелязан в ОУ „Яне Сандански”  заедно със „Зелени Балкани”

*
22.03.2022 г.
Днес с голямо удоволствие екип на Зелени Балкани откликна на поканата за честване на Световния ден на водата заедно с ученици от ОУ „Яне Сандански” в гр.Пловдив.

Любка от проект ”Светло бъдеще за черния лешояд - LIFE14 NAT/BG/649 “ и Яница от проект „Натура 2000 в България - Нови хоризонти  - LIFE17 GIE/BG/00371 “ разказаха на ученици от 2-ри и 4-ти клас  интересни факти за водата. Обясниха на малчуганите как да я пестят, как да не я замърсяват и най-вече ги насърчиха да продължават да обичат природата , растенията и  животните и да помнят,че всяка малка стъпка и отговорни действия ще доведат до положителни и големи резултати.
Освен презентация, с децата те играха интересни и образователни игри,четоха приказка, решаваха кръстословица, редиха пъзел, всички те бяха свързани с темата за водата. Също им раздадоха и информационни материали.
Децата научиха много нови и интересни факти, а те ни изненадаха приятно, тъй като бяха много добре информирани за съвместното събитие.

Благодарим на учителите и ръководството на училището за съдействието и се надяваме скоро пак да имаме съвместни дейности!

За допълнителна информация, от страна на Зелени Балкани:
Любка Гюрова - "Светло бъдеще за черния лешояд" - тел. 0876618186
Яница Маринова - "Натура 2000 в България - Нови хоризонти" - тел. 0888839814