Български Български   Английски Английски  

Билатерален немско-български, партньорски, проект за подпомагане прилагането на НАТУРА 2000 в България:
"Опитът на Германия при транспониране на правовите норми на ЕС: Натура 2000 – управление и финансиране"
Научи повече
Натура 2000 в България официален сайт

[ 21.07.2022 ] Зелени Балкани и Детски отдел - Библиотека Родина в гр. Стара Загора за китоподобните

На 19.07.2022г. тново бяхме при нашите малки приятели в Библиотека Родина - Детски отдел, с децата от 1 до 4 клас. Събитието се проведе в рамките на кампанията Вълшебна библиотека - Лято 2022, провеждаща се по инициатива на библиотеката, която ще продължи от 13 Юни до 31 Август, от Понеделник до Петък, 10:00ч. - 12:30ч.

Дискусията ни този път, беше насочена предимно към черноморските обитатели. Обсъдихме какви видове китоподобни и други видове животни и растения се срещат в Черно море, какво е тяхното поведение, естествена среда, заплахите, които срещат и какви грижи полагаме  ние за тях.

Учениците бяха развълнувани да научат много и интересни факти за тях, а голяма част от тях споделиха и лични преживявания, свързани с морето и обитателите му. По време на беседата, работихме и обсъждахме върху детско информационно табло за китоподобните в Черно море, което оставихме за ползване в библиотеката. След това продължихме с нареждането на интерактивен пъзел-игра, в който децата затвърдиха наученото по време на презентацията. Освен това, играхме и на игра за памет с карти с черноморски обитатели, която всички деца оцениха като много забавна и дори играхме по няколко пъти. Всички участващи бяха изключително будни и активни и получиха награди - стикери с делфини и игра за памет на морска тематика. 

Благодарим на Детски отдел на Библиотека Родина за чудесната организация и любезното съдействие по време на събитието, също както и на всички ученици, които бяха толкова любознателни и се включиха в събитието ни!

За контакти:
Поля Тончева - координатор по проект, тел. 0894059156,
ptoncheva@greenbalkans.org


Събитието се проведе със съдействието на:

_LANG_CORNER_FACEBOOK_ICON_LBL