Български Български   Английски Английски  

Билатерален немско-български, партньорски, проект за подпомагане прилагането на НАТУРА 2000 в България:
"Опитът на Германия при транспониране на правовите норми на ЕС: Натура 2000 – управление и финансиране"
Научи повече
Натура 2000 в България официален сайт

[ 30.11.2022 ] Запознаване с Натура 2000 в с. Динк, общ. Пловдив
На 29 Ноември 2022г. екипът ни посети учениците в Начално Училище "Отец Паисий", с. Динк, общ. Марица, като част от кампанията за популяризирането на екологичната мрежа Натура 2000 в България.

Бяхме топло посрещнати от учителите и директора на училището, а децата с нетърпение очакваха да разгледат реалистичните макети на червеногуша гъска, гривеста рибарка и малък дългоух прилеп, които им представихме. 

Разказахме на учениците за Зелени Балкани и какво представлява мрежата Натура 2000, защо е важна за всички нас тя, а посредством презентация и детски информационни табла за различните застрашени видове запознахме децата и техните ръководители със спецификите на видовете, биология, навици, местоживеене и още много любопитни факти. 

За да добият представа как изглеждат наистина птиците и прилепите, прожектирахме няколко кратки видеоклипа, които децата гледаха с интерес и предизвикаха различни въпроси. Някои от тях дори разказаха за лични срещи с прилепи и други животни.

На училището и читалището в с.Динк предоставихме комплекти с детски информационни табла, плакати, пъзели, игри с карти за памет, флаери и дипляни със застрашени видове. Всяко дете получи като награда за участие в събитието стикер по избор, а ние пък на тръгване получихме усмивки и прегръдки! :)) 

Благодарим сърдечно за поканата и до нови срещи!


_LANG_CORNER_FACEBOOK_ICON_LBL