_LANG_CLI_LOGO_NAME_LBL НАТУРА 2000 в БЪЛГАРИЯ - НОВИ ХОРИЗОНТИ Национална информационна кампания за НАТУРА 2000, с използването на флагови видове

15 ноември - световен ден на двукрилите

'''***'''
13.11.2018 г.
Знаете ли, че освен пчелите - много мухи и малки комарчета също играят важна роля в опрашването на растенията? Дори някои от тях са се нагодили да бъдат опрашвани само от даден вид мухи! Други двукрили пък показват, че състоянието на горите е добро, ако и те присъстват там. Освен многото неприятели, които познаваме има и доста непопулярни видове, които са важни за нашата природа.

На 15 ноември се чества Световния ден на двукрилите (мухи и комари), като целта е да се популяризират видовете с особено важна роля в екосистемите, които попадат в мрежата от защитени зони - НАТУРА 2000.

Заповядайте в деня на двукрилите в природонаучния музей в Пловдив от 16 ч, за да научните интересни факти за двукрилите насекоми. Ще включим на живо колеги – учени от Националния Природонаучен Музей в София, за да разкажат с какво се занимават те. Ще сортираме под стереомикроскоп различни групи мухи и комари и други насекоми :) А накрая ще изработим от хартия двукрило за спомен :)

Събитието е безплатно, но то не дава право за разглеждане на цялата експозиция на музея. Мероприятието е предназначено за деца между 6 и 13 години, както и за всички любознателни фенове на насекомите.ВАЖНО!!! Поради ограничените места, молим всеки, желаещ да се запише в нашия формуляр:
https://goo.gl/forms/SuvuVoA89xKqyNfg1 

Следете информацията на фейсбук събитието

Благодарим на домакините от Регионален Природонаучен Музей Пловдив и креативния дизайн на Историйки/ So Many Stories To Tell

За контакти:
Анелия Павлова - координатор Зелени Балкани
тел. 0899269576; e-mail: apavlova@greenbalkans.org


 
НАТУРА 2000 е основният инструмент на ЕК за опазване на биоразнообразието на страните членки.
Дарителство
Зелени балкани
Дарик
Дневник
Хоби ТВ
Life
Natura2000