_LANG_CLI_LOGO_NAME_LBL НАТУРА 2000 в БЪЛГАРИЯ - НОВИ ХОРИЗОНТИ Национална информационна кампания за НАТУРА 2000, с използването на флагови видове

Анушка Енева

*
Анушка Енева завършва средно образование в Математическа гимназия „Гео Милев“ в родния си град Плевен, благодарение на което прилага много логика и рационално мислене и в живота, и в работата си като мениджър. Математиката я отвежда на изток – в Технически университет Варна, където през 1995 г. завършва висшето си образование като инженер Далекосъобщения.
Твърди, че приема всяка различна задача като предизвикателство към себе си, като възможност да научи повече и нови неща. С тази нагласа и с огромно желание и хъс, започва работа в местна телевизионна програма в Стара Загора, където усвоява различни умения – компютърна графика, постпродукция, видеомонтаж, режисьор на пулт и др.
През 2006 г. започва работа в далекосъобщенията, но няколко години по-късно продължава медийното си професионално развитие, разработвайки проекти за телевизионни поредици, предавания, документални и телевизионни филми – от идейните концепции първоначално до сформирането на екип и реализацията на продукцията, за Хоби ТВ, а впоследствие и за Дестинация BG, Хоби Лов и др.
Приема поканата за координатор на екипа на BGTOP по проекта, защото смята, че ще придобие нови и по-задълбочени знания в областта на флората, фауната и природозащитата, а заложените в проекта филми за зоните на Натура 2000 в България ще подпомогнат да осмислим опазването на нашата уникална природа.
Като личност определя себе си като позитивна, организирана, принципна и вечно осмисляща нещо ново.
Обича: приложни изкуства, пътешествия и хубави филми.
Хобита: уиндсърф, кайтсърф, колоездене (но не на шосе).
Не обича да се снима, по-скоро се отдава на изживяването на момента.
 
 „Трудностите ме правят по-силна… Приемам ги, преодолявам ги и продължавам.“
 
 
НАТУРА 2000 е основният инструмент на ЕК за опазване на биоразнообразието на страните членки.
Дарителство
Зелени балкани
Дарик
Дневник
Хоби ТВ
Life
Natura2000