_LANG_CLI_LOGO_NAME_LBL НАТУРА 2000 в БЪЛГАРИЯ - НОВИ ХОРИЗОНТИ Национална информационна кампания за НАТУРА 2000, с използването на флагови видове

Ива Жекова

*
Ива Жекова е родена в гр. София, завършва средното си образование в Гимназия за Преподаване на Чужди Езици в гр. Правец и изучава Английска Филология в Софийски Университет “Климент Охридски”. Номад по душа, сменя различни дестинации за местожителство и след завършване на университет се мести в Стара Загора, където пътят й се пресича с този на Зелени Балкани. И това не е изненадващо.

Ива се занимава с коне, езда и туризъм от дете. Обожава природата и планината, била е водач на туристически преходи и инструктор. Понастоящем в гр. Стара Загора е активна част от Прабългарска Школа за Оцеляване Бага-Тур, където практикува езда, стрелба с лък, историческа фехтовка и др.
Свободното си време посвещава освен на конете, също и на танците - латино и народни, на любителската фотография и изработката на сувенири.

Многократно участва в кампании с еко насоченост - почиствания на зелени и градски площи, водоеми и кампании, посветени на опазването на околната среда.
Разбира се, и тя си има фаворит в природата – обожава мечките и вълците и с голяма радост един ден би се посветила на тяхното изучаване и опазване.

Част е от комуникационния екип по проект „Натура 2000 в България – Нови Хоризонти“.
НАТУРА 2000 е основният инструмент на ЕК за опазване на биоразнообразието на страните членки.
Дарителство
Зелени балкани
Дарик
Дневник
Хоби ТВ
Life
Natura2000