_LANG_CLI_LOGO_NAME_LBL НАТУРА 2000 в БЪЛГАРИЯ - НОВИ ХОРИЗОНТИ Национална информационна кампания за НАТУРА 2000, с използването на флагови видове

Лятна Академия за децата на с.Труд

***
09.08.2019 г.
По идея и организация на кмета на с.Труд - Красимир Минков, и с подкрепата на Фондация "Евроразвитие 2007", НЧ "Светлина 1929", Академия "КИТ" и "Зелени Балкани" се провежда:
 
Безплатна лятна академия за децата на село Труд - през целия месец август.

Децата са бъдещето и затова от нас зависи да ги възпитаме да са добри, умни, честни, трудолюбиви, единни и отговорни.  На това се учат децата в с.Труд през м. Август. Всеки ден темата на занятията е различна, чрез учене през преживяване на открито сред природата в изнесени „класни“ стаи.
Темите са – скаути, оцеляване сред природата, ментална аритметика, архитектура и строителство, защитените животни и природозащита, какво е да си полицай, млад фермер, ветеринар, фризьор, художник, спортист,музикант, танцьор, как се прави хляб и много други.
 
Анелия от Зелени Балкани беше гост на лятната академия в четвъртък и запозна младежите с работата на природозащитниците по опазването на белоглавия лешояд и прилепите. Сподели защо наричаме лешоядите „санитарите на природата” и защо трябва да не безпокоим прилепите през лятото (когато раждат) и зимата (когато спят зимен сън). Спомена и за защитените зони от НАТУРА 2000, някои от които са създадени, специално за опазването и подпомагането на тези видове. За да затвърдим знанията изиграхме няколко игри и преминахме към заниманията с насекоми. За целта Анелия беше донесла ентомологичен сак, за да видим какви насекоми има около нас и кои от тях са и храна на прилепите. Накрая завършихме с изрисуване на жизнения цикъл на пеперудите – любезно предоставен от нашите домакини.

Благодарим на всички деца, които присъстваха, за да разберат какво вършат природозащитниците. Поздравления за прекрасната инициатива за ангажиране на децата през лятото на кметство с. Труд, с подкрепата на Фондация "Евроразвитие 2007", НЧ "Светлина 1929", Академия "КИТ", която подкрепиха и "Зелени Балкани".
 
За контакти:
Анелия Павлова – Зелени Балкани – тел. 0899269576, apavlova@greenbalkans.org
Кристина Върбанова - Председател на фондация "Евроразвитие 2007" – тел. 0893872851
Красимир Минков – кмет на с. Труд – тел. 0877644735
 
НАТУРА 2000 е основният инструмент на ЕК за опазване на биоразнообразието на страните членки.
Дарителство
Зелени балкани
Дарик
Дневник
Хоби ТВ
Life
Natura2000