_LANG_CLI_LOGO_NAME_LBL НАТУРА 2000 в БЪЛГАРИЯ - НОВИ ХОРИЗОНТИ Национална информационна кампания за НАТУРА 2000, с използването на флагови видове

Любомир Василев

.
Любомир Василев има богат опит в медиите, бизнеса и неправителствените организации.

Работил е две години като репортер във в. „24 часа“, една година като главен редактор във в. „Кеш” (първата чуждестранна инвестиция в медийния сектор в България) и 12 години във в. „Капитал” (последните три от тях като главен редактор). Три години е бил мениджър бизнес развитие на Икономедиа АД, компанията издател на повече от 20 медийни продукта, сред които в. „Капитал”,  www.dnevnik.bg и други.

Бил е управител на  издателски компании специализирани в сферата на информационните технологии („Ай Си Ти медиа“ – издател на PC world, Computer world и др.), на инфраструктурата („Балпекс“ – издател на „Строителство градът, организатор на конкурса „Сграда на годината“ и др.), на ютилити услугите  (“Юкономикс“), на  изданията за чужденци в България (The Sofia Echo), както и на онлайн финансов портал (fincity.bg).

Автор и ръководител на повече от 20 проекта финансирани от Европейския парламент, Европейската комисия, фондация Америка за България, ФМ на ЕИП, Столична община, Фондация „Фридрих Еберт”, CEE Trust, Институт „Отворено общество”, МОСВ, МТСП и др.

Член (през 2011 г. председател) на Управляващия комитет на международния проект „Насърчаване на схеми за устойчиво финансиране и за плащания за екосистемни услуги (ПЕС) в басейна на река Дунав”, финансиран от Програмата на ООН за околна среда и Европейската комисия.

Бил е член на работната група по подготовка на Националния план за развитие 2007-2013 и на Данъчния консултативен комитет към Главна данъчна дирекция.

Автор и редактор на десетки издания, сред които „Плащания за екосистемни услуги”, „Биоразнообразие” „Вдъхновяващи срещи от третия вид – 10 успешни истории на български неправителствени организации”, „Актуални медийни тенденции и модели”, „България и многогодишната финансова рамка на ЕС 2014-2020”; Модели за регионално развитие, Актуални данъчни проблеми”, “Настолник на счетоводителя” и др.

Редовен модератор на международни и национални конференции, семинари и обучения.

Обожава пътуванията с акцент върху природата и конната езда. След като реализира детската си мечта - фотосафари в Серенгети по време на голямата миграция, сега подготвя реализирането на "зрялата" си мечта – обиколка на националните паркове на САЩ.
НАТУРА 2000 е основният инструмент на ЕК за опазване на биоразнообразието на страните членки.
Дарителство
Зелени балкани
Дарик
Дневник
Хоби ТВ
Life
Natura2000