_LANG_CLI_LOGO_NAME_LBL НАТУРА 2000 в БЪЛГАРИЯ - НОВИ ХОРИЗОНТИ Национална информационна кампания за НАТУРА 2000, с използването на флагови видове

Международна нощ на прилепите в Стара Загора се проведе в Къщата на Архитекта

***
04.10.2018 г.
Международната нощ на прилепите в Стара Загора се проведе на 02 октомври, като това бе едно от тринайсетте събития, планирани в различни градове на България.

Организирана бе от Зелени Балкани, в партньорство със Спелео клуб Саламандър – Стара Загора и Къщата на арх. Димов, които бяха любезни домакини на събитието.

Атракцията на събитието беше импровизираната пещера – подземният етаж на Къщата, който с малко декорация се превърна в типично прилепно местообитание и сцена за нашата прилепна презентация. Спелео клуб Саламандър предоставиха изложба на фотографии от международния фотоконкурс „Пещерите и ние“. Фотографиите са направени в едни от най-атрактивните пещери по света, които ни помогнаха да обясним на децата как изглежда подземният дом на прилепите и в какво се изразява работата на спелеолозите, изследващи прилепите.

В двора на Къщата, който е чудесно място за игри, направихме работилничка със различни творчески занимания, и викторини, свързани с прилепите. Всички деца получиха като подарък книжката „Приключенията на прилепа Дарки“.

Дейността е част от Проект  „Диви съседи“ – опазване на редките видове, обитаващи сградите в Стара Загора“, финансиран по програма „Ти и Лидл за по-добър живот“.
 
       
НАТУРА 2000 е основният инструмент на ЕК за опазване на биоразнообразието на страните членки.
Дарителство
Зелени балкани
Дарик
Дневник
Хоби ТВ
Life
Natura2000