_LANG_CLI_LOGO_NAME_LBL НАТУРА 2000 в БЪЛГАРИЯ - НОВИ ХОРИЗОНТИ Национална информационна кампания за НАТУРА 2000, с използването на флагови видове

Новини

****
16.12.2018 г.

Малка зелена стъпка в помощ на зимуващите птици

Забързани в ежедневието си, много често пропускаме природата около нас. На много места по света жителите на големите градове са намерили начин да се доближат и да изучат дивите си съседи. Чудите се как? Много е лесно – набиращо популярност хоби е поставянето на хранилки за птици през зимата в най-близката градинка, в двора на училище или офис сградата, защо не дори и на балкона вкъщи. Екипът на Зелени Балкани по проект „Натура 2000 в България – Нови хоризонти“ посети офисът на Ttec Europe в гр. Пловдив и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, гр. Първомай, където с малки и големи разговаряха по темата за изхранването на зимуващите в града птици.  
повече
***
14.12.2018 г.

30 години Зелени Балкани - 30 години доброволчество в полза на природата!

Много хора твърдят, че след трийсетте започва втората младост. Така се чувстваме и ние, екипът на Зелени Балкани, в годината, в която празнуваме трето десетилетие от основаването на организацията ни.
повече
***
13.12.2018 г.

Представяне на редки и защитени видове и дейностите на Спасителния център за диви животни на Зелени Балкани

Днес, екипът на Спасителния център за диви животни на Зелени Балкани и екипа на проект НАТУРА 2000 в България – Нови хоризонти, представиха презентация пред студентите от първи курс по специалност Ветеринарна медицина в Тракийския университет.
повече
Отровен египетски лешояд във Витачево 2011 (c) Macedonian Ecological Society
13.12.2018 г.

Балкански проект за борба с отровите: на фокус - Македония

След като публикуваха първо по рода си проучване за незаконните отровителски практики на Балканите, колегите ни от Фондацията за опазване на лешоядите представят настоящата и минала ситуация относно употребата на отрови във всяка от страните, част от Балканския проект за борба с отровите. Днес на фокус е Македония.
повече
.
12.12.2018 г.

Без дом! Когато една прилепна колония остане "на улицата" насред зима...

Вчера в офиса ни беше предаден сигнал от Регионалната инспекция по околната среда и водите, постъпил при тях от гражданка от Казанлък. Дамата е била ужасена от присъствието на прилепи на терасата си, като дори не е посмяла да провери за колко и какви животни става дума.
повече
'''***'''
11.12.2018 г.

През зимата за щъркелите

В понеделник Анелия Павлова от пловдивския офис на Зелени Балкани и д-р Христина Клисурова от Спасителния център за диви животни на Зелени Балкани в Стара Загора бяха гости на Дарик Радио в рубриката Дарик за природата.
повече
Миа след операцията
04.12.2018 г.

Брадатият лешояд - Миа е първият лешояд в света с изкуствен крайник

След последния успех на колегите ветеринари, спасили зрениято на брадатия лешояд Рин Ран Ви споделяме историята на друг негов събрат - Миа. Заради стара травма младия брадат лешояд, Миа, остава с ампутиран крайник, но благодарение на усилията на екип ветеринари тя е първата птица в света с изкуствен крайник.
повече
НАТУРА 2000 е основният инструмент на ЕК за опазване на биоразнообразието на страните членки.
Дарителство
Зелени балкани
Дарик
Дневник
Хоби ТВ
Life
Natura2000