_LANG_CLI_LOGO_NAME_LBL НАТУРА 2000 в БЪЛГАРИЯ - НОВИ ХОРИЗОНТИ Национална информационна кампания за НАТУРА 2000, с използването на флагови видове

Новини

***
15.10.2018 г.

Булвет Медика 2018

От 11 до 13 октомври представители от екипа и доброволците на Спасителния център на Зелени Балкани участвахме  в единадесетото изложение БУЛВЕТ Медика, чиито организатор е Ветеринарно медицинския факултет към Тракийския университет Стара Загора.
повече
***
10.10.2018 г.

История по пръстен за живота на една белошипа ветрушка, освободена от екипа на Зелени Балкани

Наскоро екипът на Зелени Балкани, който работи в Модула за освобождаване и адаптация на белошипи ветрушки в село Левка направи интересно наблюдение на освободена през 2014 мъжка птица с пръстен BPN.
 
повече
хак Левка
28.09.2018 г.

Закъсняло лято за белошипите ветрушки

Слънчевото време тази есен повлия на всички, дори и на белошопите ветрушки. Те са един от видовете, за които се грижим ние от екипа на Зелени Балкани  в Спасителния център за диви животни и в Модула за освобождаване и адаптация на белошипи ветрушки в село Левка.
повече
***
25.09.2018 г.

Помогнете за ПОЛЕТА НА БРАДИТЕ ЛЕШОЯДИ, с първата по рода си обществена благотворителна инициатива за набиране на средства

В момента колегите от VCF (Vulture Conservation Foundation - Фондацията за опазване на лешоядите), заедно с техните партньори, реинтродуцират брадати лешояди в 5 различни региона на Европа, като всичките им проекти зависят от 174-те птици, част от Европейската програма за защитени видове (EEP) за брадати лешояди - консервационна мрежа за размножаване на птици в плен, ръководена от Фондацията за опазване на лешоядите, по която работят от 1978 насам.
повече
1
21.09.2018 г.

На гости на децата от Стара Загора!

Изминалата неделя екипът и доброволците на Спасителния център за диви животни на Зелени Балкани бяха част от Ученически скаутски празник в  Стара Загора!
повече
1
21.09.2018 г.

Посещение на ученици от НПГВМ „Иван П. Павлов“ в Спасителния център за диви животни на Зелени Балкани

Днес ни бяха на гости ученици от осми и девети клас от НПГВМ „Иван Павлов“, бъдещи ветеринарни техници и лаборанти. Това е първа им година в гимназията и на драго сърце им разказахме за нашата работа. Те проявиха интерес към пациентите и размножителната ни програма, както и към възможността да станат доброволци при нас.
 
повече
НАТУРА 2000 е основният инструмент на ЕК за опазване на биоразнообразието на страните членки.
Дарителство
Зелени балкани
Дарик
Дневник
Хоби ТВ
Life
Natura2000