_LANG_CLI_LOGO_NAME_LBL НАТУРА 2000 в БЪЛГАРИЯ - НОВИ ХОРИЗОНТИ Национална информационна кампания за НАТУРА 2000, с използването на флагови видове

Новини

1
06.10.2020 г.

Резултати от Творчески конкурс посветен на прилепите

Дойде момента, в който да обявим резултатите от Творческия конкурс посветен на прилепите в четирите категории. Благодарим на всички участници, техните родители и ръководители! В конкурса взеха участие повече от 130  участника. Получихме над 150 творби.

 
повече
***
01.10.2020 г.

Октомври - месец на прилепите

Избрахме да посветим месец октомври на прилепите, поради това че до края на месеца се провежда информационната кампания "Нощ на прилепите" в различни населени места в страната.
повече
***
30.09.2020 г.

Окончателно - Зелени Балкани напускат Посетителския център „Поморийско езеро”

След като близо месец не получихме отговор на предложенията си към Община Поморие за съвместно стопанисване на Центъра, сме принудени да изнесем имуществото си от създадената от нас сграда и да прекратим дейността си в Центъра. 
повече
*
24.09.2020 г.

Национален конкурс „Див кестен” за зелена журналистика

Удължаваме срока за номиниране! Националният конкурс „Див кестен“ се организира за първа година и цели да отличи високите постижения в отразяването на актуални теми, свързани с природата в България и нейното опазване.
повече
***
17.09.2020 г.

Инфо ден

Зелени Балкани и Международен младежки център гр. Стара Загора заедно представиха дейностите си пред учениеците на ПГЧЕ „Ромен Ролан“ гр. Стара Загора.
повече
*
11.09.2020 г.

Как отбелязахме Международния ден на лешоядите 2020

Международния ден на лешоядите е интернационална инициатива, целяща запознаване на широката общественост със значимостта на тези интересни и непознати за много от нас птици. Вижте как Зелени Балкани отбеляза екологичната дата тази година.
повече
*
01.09.2020 г.

Зелени Балкани връчи официално предложение за сътрудничество в ПЦ „Поморийско езеро” на кмета на гр. Поморие по време на откриването на природозащитната бригада

По време на откриването на 25-тата природозащитна бригада „Поморийско езеро” 2020 Зелени Балкани представиха на кмета на гр. Поморие, г-н Алексиев, предложение за съвместно управление на Центъра в съзвучие с изявената му готовност пред медиите.
повече
***
22.08.2020 г.

​100-те туристически обекта стават 99

По този ироничен начин екипът на Зелени Балкани алармира за един изключително сериозен проблем – за реалната опасност един от 100-те туристически обекта – „6 б Посетителски център „Поморийско езеро”  да бъде заличен като такъв.
повече
НАТУРА 2000 е основният инструмент на ЕК за опазване на биоразнообразието на страните членки.
Дарителство
Зелени балкани
Дарик
Дневник
Хоби ТВ
Life
Natura2000