_LANG_CLI_LOGO_NAME_LBL НАТУРА 2000 в БЪЛГАРИЯ - НОВИ ХОРИЗОНТИ Национална информационна кампания за НАТУРА 2000, с използването на флагови видове

Новини

***
21.01.2019 г.

Белоглавите лешояди вече мътят своето яйце!

След брадатите лешояди и белоглавите снесоха яйце, което бе предшествано от множество копулации. Това ни дава надежда, че яйцето е оплодено, и че тази година новите родители ще успеят да излюпят свое малко.
повече
*
18.01.2019 г.

Следобед за делфини

Вчера бяхме на гости на Първо прогресивно училище в София, където следобедът на второкласниците бе отреден за ... делфини.
повече
***
18.01.2019 г.

Посланици на дивата природа

С нашите посланици кукумявката Блага и керкенезчето Владко посетихме образователен център "Кукуряк" и детски център "Хвърчило в Стара Загора.
повече
.
17.01.2019 г.

На гости на Златна Добруджа

Екипът ни по проект „Натура 2000 в България- Нови Хоризонти“ се отби и в училищата в село Спасово и гр. Каварна по време на среднозимното преброяване на водолюбивите видове птици през изминалия уикенд.
повече
***
09.01.2019 г.

Белоглавите лешояди продължават добрата размножителна тенденция с първи копулации за сезона

Съвсем по реда си и белоглавите лешояди в Спасителния център за диви животни на Зелени Балкани започнаха да се размножават. Дойде и началото на размножителния период на белоглавите лешояди и те не закъсняха с копулациите.
повече
НАТУРА 2000 е основният инструмент на ЕК за опазване на биоразнообразието на страните членки.
Дарителство
Зелени балкани
Дарик
Дневник
Хоби ТВ
Life
Natura2000