_LANG_CLI_LOGO_NAME_LBL НАТУРА 2000 в БЪЛГАРИЯ - НОВИ ХОРИЗОНТИ Национална информационна кампания за НАТУРА 2000, с използването на флагови видове

Новини

Миа след операцията
04.12.2018 г.

Брадатият лешояд - Миа е първият лешояд в света с изкуствен крайник

След последния успех на колегите ветеринари, спасили зрениято на брадатия лешояд Рин Ран Ви споделяме историята на друг негов събрат - Миа. Заради стара травма младия брадат лешояд, Миа, остава с ампутиран крайник, но благодарение на усилията на екип ветеринари тя е първата птица в света с изкуствен крайник.
повече
***
19.11.2018 г.

Щедрият вторник

Щастливи сме да участваме в една прекрасна инициатива, антипод на консуматорския "черен петък"... Зелени Балкани ще участват в инициативата "щедрия вторник", на Фондация BCause, посветена на истинските духовни ценности - тези на дарителството, взаимопомощта и обществените каузи!
повече
***
07.11.2018 г.

Какво означава да поддържаш една размножителна колония? За предизвикателството да размножаваш ловни соколи

Преди около десетина години екипът на Спасителния център за диви животни на Зелени Балкани се заехме с това да върнем в българската природа един изчезнал вид – ловният сокол. Поддържането на размножителна колония е процес на установяване на трайни взаимоотношение между индивидите, което може да отнеме доста време и при който трябва да бъдат съобразени много важни моменти.
повече
***
02.11.2018 г.

„Екологията - начин на мислене“ – Юбилейна студентска научна конференция

На 1 ноември Зелени Балкани взе участие в Юбилейната студентска научна конференция „Екологията - начин на мислене“. Конференцията се организира всяка година, като студентите имат възможност да представят и обогатят своите знания в сферата на биологията и опазването на природата.
повече
'***'
30.10.2018 г.

Ден на Черно море в Шабла и Поморие

Въпреки, че времето застудява и вече не става за плаж :) екипът на Зелени Балкани ще отбележи деня на Черно море в Шабла и Поморие, ден преди официалния празник.
 
повече
***
15.10.2018 г.

Булвет Медика 2018

От 11 до 13 октомври представители от екипа и доброволците на Спасителния център на Зелени Балкани участвахме  в единадесетото изложение БУЛВЕТ Медика, чиито организатор е Ветеринарно медицинския факултет към Тракийския университет Стара Загора.
повече
НАТУРА 2000 е основният инструмент на ЕК за опазване на биоразнообразието на страните членки.
Дарителство
Зелени балкани
Дарик
Дневник
Хоби ТВ
Life
Natura2000