_LANG_CLI_LOGO_NAME_LBL НАТУРА 2000 в БЪЛГАРИЯ - НОВИ ХОРИЗОНТИ Национална информационна кампания за НАТУРА 2000, с използването на флагови видове

Новини

***
10.10.2018 г.

История по пръстен за живота на една белошипа ветрушка, освободена от екипа на Зелени Балкани

Наскоро екипът на Зелени Балкани, който работи в Модула за освобождаване и адаптация на белошипи ветрушки в село Левка направи интересно наблюдение на освободена през 2014 мъжка птица с пръстен BPN.
 
повече
***
02.10.2018 г.

Ден на птиците в Раднево

Урок на открито, мониторинг на птици, игри и много изненади са само малка част от заниманията, които ще се проведат на 05 октомври край яз. Раднево.
повече
хак Левка
28.09.2018 г.

Закъсняло лято за белошипите ветрушки

Слънчевото време тази есен повлия на всички, дори и на белошопите ветрушки. Те са един от видовете, за които се грижим ние от екипа на Зелени Балкани  в Спасителния център за диви животни и в Модула за освобождаване и адаптация на белошипи ветрушки в село Левка.
повече
***
25.09.2018 г.

Помогнете за ПОЛЕТА НА БРАДИТЕ ЛЕШОЯДИ, с първата по рода си обществена благотворителна инициатива за набиране на средства

В момента колегите от VCF (Vulture Conservation Foundation - Фондацията за опазване на лешоядите), заедно с техните партньори, реинтродуцират брадати лешояди в 5 различни региона на Европа, като всичките им проекти зависят от 174-те птици, част от Европейската програма за защитени видове (EEP) за брадати лешояди - консервационна мрежа за размножаване на птици в плен, ръководена от Фондацията за опазване на лешоядите, по която работят от 1978 насам.
повече
1
21.09.2018 г.

Посещение на ученици от НПГВМ „Иван П. Павлов“ в Спасителния център за диви животни на Зелени Балкани

Днес ни бяха на гости ученици от осми и девети клас от НПГВМ „Иван Павлов“, бъдещи ветеринарни техници и лаборанти. Това е първа им година в гимназията и на драго сърце им разказахме за нашата работа. Те проявиха интерес към пациентите и размножителната ни програма, както и към възможността да станат доброволци при нас.
 
повече
***
07.09.2018 г.

Екипът на Зелени Балкани представи дейностите по проект „Завръщане на ловния сокол в България“ на празника на село Малко Кадиево

На 06. 09. 2018 г. екипът на Спасителния център за диви животни към Зелени Балкани сподели празника на село Малко Кадиево с местните жители, по покана лично на кмета на селото.
повече
*
03.09.2018 г.

Първи по рода си проект, финансиран от програма Лайф на ЕК ще обедини усилията на природозащитните организации и медиите за популяризиране на европейските политики за опазване на околната среда.

Проектът „НАТУРА 2000 в България – НОВИ ХОРИЗОНТИ“ - LIFE17 GIE/BG/000371, представлява партньорство между СНЦ „Зелени Балкани“, „Дарик радио“, сайтът "dnevnik.bg , седмичникът "Капитал" и "Хоби ТВ".
 
повече
НАТУРА 2000 е основният инструмент на ЕК за опазване на биоразнообразието на страните членки.
Дарителство
Зелени балкани
Дарик
Дневник
Хоби ТВ
Life
Natura2000