_LANG_CLI_LOGO_NAME_LBL НАТУРА 2000 в БЪЛГАРИЯ - НОВИ ХОРИЗОНТИ Национална информационна кампания за НАТУРА 2000, с използването на флагови видове

Новини

1
02.07.2020 г.

Лято в библиотека Родина

Стартира лятната ваканция, а с нея и поканата ни от Детски отдел на библиотека Родина, гр. Стара Загора да се виждаме с любознателните деца.
повече
*
24.06.2020 г.

Начини да противодействаме на нелегалната търговия и престъпленията срещу природата

За съжаление, за повечето страни борбата с престъпленията срещу околната среда не е приоритет и тя почти винаги остава пренебрегвана и неразбрана. Все пак обаче има начини, по които косвено всеки може да помогне
повече
*
22.06.2020 г.

Нелегалният трафик на примати

Причините за трафика на примати са различни –  те биват използвани като лабораторни животни за извършване на медицински тестове или като екзотични домашни любимци.
повече
*
19.06.2020 г.

Заплахите за морските и сухоземните костенурки: нелегалният трафик

Представете си, че плувате в топлите тюркоазени води на океана, близо до кораловите рифове и внезапно се озовавате оплетени в мрежа, от която няма измъкване. Обречени сте на бавна и мъчителна смърт, но все пак може би се радвате, че не са ви разфасовали, за да ви сготвят или да ви използват за направата на сувенири и бижута.
повече
Източник на изображението: www.theguardian.com
15.06.2020 г.

Какво е общото между нелегалният трафик на диви животни и азиатската традиционна медицина?

Панголинът, носорогът, сайгата, морските кончета, хималайските мечки и тигрите са някои от животинските видове, чието съществуване е поставено под въпрос заради използването им в традиционната медицина.
повече
***
25.05.2020 г.

Важно съобщение!!!

Във връзка с извънредното положение в страната, както и превенцията за разпространение на COVID 19 предприехме стъпки към ограничаване на рисковете за здравето на служители, колеги, посетители, приятели и доброволци.
повече
НАТУРА 2000 е основният инструмент на ЕК за опазване на биоразнообразието на страните членки.
Дарителство
Зелени балкани
Дарик
Дневник
Хоби ТВ
Life
Natura2000