_LANG_CLI_LOGO_NAME_LBL НАТУРА 2000 в БЪЛГАРИЯ - НОВИ ХОРИЗОНТИ Национална информационна кампания за НАТУРА 2000, с използването на флагови видове

Новини

*
04.02.2022 г.

Екологичен празник и теренни дейности в Пловдив

Втори февруари бе изпълнен с положителни емоции за екипа на „Зелени Балкани“. Съвместно с РИОСВ – Пловдив, Българско дружество за защита на птиците, участниците по програма „Млад изследовател“ на ОП "Младежки център Пловдив" и с любознателни граждани с екологично мислене, отбелязахме Световния ден на влажните зони.
повече
***
19.01.2022 г.

„За хората и природата“ – мотото на Световния ден на влажните зони – 2-ри февруари

Предстоящият 2-ри февруари ни напомня и призовава за действия, свързани с постигането на баланс и хармония с околната среда – задача, която си остава сред най-големите предизвикателства пред човечеството в последните два века. 
повече
1
14.01.2022 г.

Сенки в нощта

„Сенки в нощта“ е документален филм в две части, който повдига завесата към света на малко познатите, но много полезни за природата и хората диви наши съседи – прилепите.
повече
1
01.12.2021 г.

За пореден път дарение на белоглави лешояди за България

На 27.11.2021г. Зелени Балкани за пореден път получи като дарение три белоглави лешояди. Дарението е от нидерландските зоопарк  Dierenrijk и зоопарк Dierenpark, които от години подкрепят дейностите ни за възстановяване на едрите видове лешояди в България.

 
повече
***
15.11.2021 г.

Нарисувай ми делфин!

Удължаваме срока на конкурса за творчество, посветен на делфините в Черно море. Поради големия интерес и това, че продължаваме да получаваме Вашите творби, ще ги очакваме вече до 29 декември!
Зелени Балкани обявяват конкурс за творчество, посветен на делфините в Черно море, като част от дейностите по проект „Натура 2000 в България – Нови Хоризонти“ LIFE17 GIE/BG/371.
повече
*
05.11.2021 г.

Нощ на прилепите и във Велинград

За втора поредна година Националната ПГГС „Христо Ботев“ – Велинград се включи активно в международната кампания за отбелязване на Нощта на прилепите. 
повече
***
03.11.2021 г.

Нощ на прилепите отбелязаха и във Вълчедръм

По повод "Нощ на прилепите" на 31-ви октомври Децата от ДГ "Щастливо детство",с. Долни Цибър със своите учители, организирани от ЦПЛР-ОДК, Вълчедръм изработиха маски на прилепи и се снимаха с тях.
повече
***
21.10.2021 г.

Асеновград – нощ на прилепите

Благодарение на Крум Сираков, ТД „Сдружение Устремени” и домакините – НБ „Паисий Хилендарски” се отбеляза за първи път нощта на прилепите в Асеновград.
 
повече
НАТУРА 2000 е основният инструмент на ЕК за опазване на биоразнообразието на страните членки.
Дарителство
Зелени балкани
Дарик
Дневник
Хоби ТВ
Life
Natura2000