_LANG_CLI_LOGO_NAME_LBL НАТУРА 2000 в БЪЛГАРИЯ - НОВИ ХОРИЗОНТИ Национална информационна кампания за НАТУРА 2000, с използването на флагови видове

С концерт, забавна викторина и конкурс отбелязахме Световният ден на водата в Пловдив

*
22.03.2022 г.
С концерт, забавна викторина и конкурс отбелязахме Световният ден на водата в Пловдив.
Мотото на тазгодишния Световен ден на водата беше „Подземни води, да направим невидимото видимо“. 

Тази година празникът беше отбелязан в Дома на културата „Борис Христов“. Деца от няколко детски градини и училища изнесоха концерт-спектакъл и изпълниха песни и стихотворения посветени на водата. Във фоайето на Дома на културана беше проведена изложба на рисунки и макети. Нашият екип от НАТУРА 2000 в БЪЛГАРИЯ - НОВИ ХОРИЗОНТИ/LIFE17 GIE BG371, заедно със служители от РИОСВ – Пловдив и община Пловдив и ОИ „Старинен Пловдив“, беше част от журито, оценяващо участниците в конкурса. След внимателно разглеждане и обсъждане на всички макети, единодушно решихме – на първо място беше класиран проектът на ОУ „Елин Пелин“, на второ – ОУ „Кочо Честеменски“ и на трето ОУ „Панайот Волов“. Беше дадена и допълнителна награда за креативност и старание на ученици от Духовна семинария „Св. Св. Кирил и Методий“. 

Световният ден на водата се празнува ежегодно на 22 март. Денят на прясната вода е предложен на Конференцията за околната среда и развитието (UNCED), проведена през 1992 г. в Рио де Жанейро, Бразилия. Целта му е да привлече внимание върху важността на питейната вода и защитата на водните ресурси.Всяка година честването на Международния ден на водата е свързано с определен аспект на прясната вода. 


НАТУРА 2000 е основният инструмент на ЕК за опазване на биоразнообразието на страните членки.
Дарителство
Зелени балкани
Дарик
Дневник
Хоби ТВ
Life
Natura2000