_LANG_CLI_LOGO_NAME_LBL НАТУРА 2000 в БЪЛГАРИЯ - НОВИ ХОРИЗОНТИ Национална информационна кампания за НАТУРА 2000, с използването на флагови видове

Спортен празник в Частно училище "Слънчев лъч"

***
03.11.2018 г.
На 31 октомври, екипът на Зелени Балкани бе поканен да сподели спортния празник с учениците от Частно училище „Слънчев лъч“. По повод Международния Ден на Черно море, децата се потопиха в неговите тайни, а след това се пренесоха на крилата на прилепите.

Всички имаха възможността да се запознаят с потайния живот на нощните ни приятели и да усетят емоцията от това да си пещерняк, като си направиха снимка с истинска пещерняшка каска. За подарък децата получиха книжката Приключенията на прилепа Дарки.

Заедно с нашите приятели от училището и гостите на празника, успяхме да се пренесем в един потаен свят – изложба с фотографии на прилепи; пещера с изрисувани с въглен от децата стени, от която се чуват звуци на прилепи; висящи прилепи от тавана; прилепни маски и още много атрактивни декорации.
Децата от своя страна ни зарадваха със светещи тикви и много внимание. Празничната вечер завърши с много игри, барбекю и домашно приготвена пица на пещ.

Благодарим на екипа на ЧУ „Слънчев лъч“ за поканата, чудесната организация и емоцията от споделения празник на Черно море и дивите ни съседи – прилепите.

За повече информация:
Полина Христова – Специалист комуникации – тел. 0882508721
e-mail: phristova@greenbalkans.org

Участието на Зелени Балкани се изпълнява по проект:
НАТУРА 2000 е основният инструмент на ЕК за опазване на биоразнообразието на страните членки.
Дарителство
Зелени балкани
Дарик
Дневник
Хоби ТВ
Life
Natura2000