_LANG_CLI_LOGO_NAME_LBL НАТУРА 2000 в БЪЛГАРИЯ - НОВИ ХОРИЗОНТИ Национална информационна кампания за НАТУРА 2000, с използването на флагови видове

Уебинар - Зелената сделка и българският бизнес

***
15.07.2021 г.
Каним всички заинтересовани да се регистрират за участие в организирания уебинар на тема – "Зелената сделка и българският бизнес". Уебинарът ще се проведе на 15 юли 2021 г., от 11:00 ч. в платформата Zoom.

Уебинарът е организиран от "Икономедиа", издател на "Дневник" и "Капитал", с участието на четирима български евродепутати от четири различни политически групи. Представители на бизнеса могат да задават въпроси за отражението на новите европейски политики върху техния сектор предварително при записване, както и на живо в чата на събитието.

Българските евродепутати, които ще представят Зелената сделка, са Андрей Новаков, член на комисията по регионално развитие на ЕП (ГЕРБ, Група на Европейската народна партия), Искра Михайлова, член на комисията по промишленост и енергетика в ЕП (ДПС, група "Renew Europe"), Петър Витанов от комисиите по околна среда и по транспорт и туризъм на ЕП (БСП, Група на Прогресивния алианс на социалистите и демократите) и Радан Кънев , член на комисията по заетост и социални въпроси и заместник в комисията по околна среда (Демократична България, Група на Европейската народна партия).

Те ще представят пред български предприемачи очакваните ефекти на новите европейски природозащитни политики и стандарти върху различни бизнес сектори в България, като представят работата на различните парламентарни комисии и политически визии по темата.

Участието е безплатно, но изисква задължителна регистрация ТУК.

Уебинарът е част от проекта "Натура 2000 в България - Нови Хоризонти" https://greenbalkans.org/natura2000/newhorisons/, който цели представяне на актуална информация за защитените видове и местообитания от европейско значение в България. Проектът  се осъществява с финансовата подкрепа на Програма Life на Европейския съюз" и се изпълнява от сдружение "Зелени Балкани", Икономедиа, Дарик Радио и Хоби ТВ.

Натура 2000
Натура 2000 е най-мащабната координирана мрежа за опазване на природата. Повече от 30 % от територията на България попада в обхвата на мрежата – 120 защитен зони за опазване на дивите птици и 234 защитени зони за опазване на природните местообитания.


За контакти:
Вера Стаевска - Икономедиа - vera.staevska@dnevnik.bg
Анелия Павлова - Зелени Балкани - тел. 0899269576; apavlova@greenbalkans.org

НАТУРА 2000 е основният инструмент на ЕК за опазване на биоразнообразието на страните членки.
Дарителство
Зелени балкани
Дарик
Дневник
Хоби ТВ
Life
Natura2000