_LANG_CLI_LOGO_NAME_LBL НАТУРА 2000 в БЪЛГАРИЯ - НОВИ ХОРИЗОНТИ Национална информационна кампания за НАТУРА 2000, с използването на флагови видове

За пореден път дарение на белоглави лешояди за България

1
01.12.2021 г.
На 27.11.2021г. Зелени Балкани за пореден път получи като дарение три белоглави лешояди. Дарението е от нидерландските зоопарк  Dierenrijk и зоопарк DierenPark Amersfoort, които от години подкрепят дейностите ни за възстановяване на едрите видове лешояди в България.

Нидерландските зоопаркове са част от Европейската мрежа на зоопарковете и аквариумите (EASZA - European Association of Zoos and Aquaria), която активно подкрепя програмите за възстановяване на редките видове в дивата природа.

Птиците ще прекарат период на карантина в Спасителния център за диви животни, след което ще бъдат настанени във волиера за адаптация в Природен парк "Сините камъни".

Използваме случая сърдечно да благодарим на зоопарк Dierenrijk и DierenPark Amersfoort, както и на фондация Stichting Wildlife, която реализира дейности, съвместно със зоопарка подпомага чрез дарения дейностите за опазване на лешоядите в България. За нас е чест, че нидерландската общественост ни гласува доверие и подкрепя дейностите ни.

Следете съдбата на птиците,  на сайта ни и стискайте палци те да се адаптират успешно за живот в дивата природа.

За повече информация:
Ивелин Иванов - ръководител на проект "Светло бъдеще за черния лешояд"
моб.телефон: +359887589995
email: iivanov@greenbalkans.org     


 
НАТУРА 2000 е основният инструмент на ЕК за опазване на биоразнообразието на страните членки.
Дарителство
Зелени балкани
Дарик
Дневник
Хоби ТВ
Life
Natura2000