_LANG_CLI_LOGO_NAME_LBL НАТУРА 2000 в БЪЛГАРИЯ - НОВИ ХОРИЗОНТИ Национална информационна кампания за НАТУРА 2000, с използването на флагови видове

Запознаване с Натура 2000 в с. Динк, общ. Пловдив

*
30.11.2022 г.
На 29 Ноември 2022г. екипът ни посети учениците в Начално Училище "Отец Паисий", с. Динк, общ. Марица, като част от кампанията за популяризирането на екологичната мрежа Натура 2000 в България.

Бяхме топло посрещнати от учителите и директора на училището, а децата с нетърпение очакваха да разгледат реалистичните макети на червеногуша гъска, гривеста рибарка и малък дългоух прилеп, които им представихме. 

Разказахме на учениците за Зелени Балкани и какво представлява мрежата Натура 2000, защо е важна за всички нас тя, а посредством презентация и детски информационни табла за различните застрашени видове запознахме децата и техните ръководители със спецификите на видовете, биология, навици, местоживеене и още много любопитни факти. 

За да добият представа как изглеждат наистина птиците и прилепите, прожектирахме няколко кратки видеоклипа, които децата гледаха с интерес и предизвикаха различни въпроси. Някои от тях дори разказаха за лични срещи с прилепи и други животни.

На училището и читалището в с.Динк предоставихме комплекти с детски информационни табла, плакати, пъзели, игри с карти за памет, флаери и дипляни със застрашени видове. Всяко дете получи като награда за участие в събитието стикер по избор, а ние пък на тръгване получихме усмивки и прегръдки! :)) 

Благодарим сърдечно за поканата и до нови срещи!
НАТУРА 2000 е основният инструмент на ЕК за опазване на биоразнообразието на страните членки.
Дарителство
Зелени балкани
Дарик
Дневник
Хоби ТВ
Life
Natura2000