_LANG_CLI_LOGO_NAME_LBL НАТУРА 2000 в БЪЛГАРИЯ - НОВИ ХОРИЗОНТИ Национална информационна кампания за НАТУРА 2000, с използването на флагови видове

Зелени Балкани на „Празника на курорта, минералната вода и Балкана – Вършец 2019“

*
12.08.2019 г.
През изминалия уикенд екип на Зелени Балкани представи дейностите по проект „Натура 2000 в България – Нови Хоризонти“ на Националния събор „Да покажем българското“, като част от програмата на „Празника на курорта, минералната вода и Балкана – Вършец 2019“.

Съборът се организира от Община Вършец, Министерство на земеделието и храните, Български Републикански киноложки съюз; Български киноложки клуб за българско овчарско куче и за втора поредна година изложители от страната имат възможността да вземат участие.

Разположен в северните склонове на Стара планина, Вършец е известен с минералната си вода, като само на няколко минути от центъра на града е и мястото на събитието – Иванчова поляна.
В рамките на два дни екипът имаше възможността да запознае гостите на града и местните жители с екологичната мрежа Натура 2000, както и интересни факти за някои от най-популярните диви представители на нашата фауна. Говорихме си за китоподобните бозайници в Черно море – методите за тяхното проучване и какво ново се прави, за да ги опазим, кой е символът на българската природозащита и защо е изчезнал от природата ни, страшни ли са прилепите и къде да очакваме Нощта на прилепите и други.

Повече снимки от събора може да разгледате в нашия фейсбук албум.

Изказваме благодарност на всички, които бяха съпричастни с каузите на Зелени Балкани и дариха средства за дейностите по опазване на природата. Ако и Вие имате желание да го направите, вижте как ТУК.

Благодарим за гостоприемството на Община Вършец и полежаваме успех в бъдещите формати на празника.

За контакти:
Полина Христова – Специалист комуникации – тел. 0882508721; e-mail: phristova@greenbalkans.org

Дейностите се извършват в рамките на проект:


 
НАТУРА 2000 е основният инструмент на ЕК за опазване на биоразнообразието на страните членки.
Дарителство
Зелени балкани
Дарик
Дневник
Хоби ТВ
Life
Natura2000