Поморийско езеро – консервация, възстановяване и устойчиво управление
Научи повече

Спешни мерки за възстановяване и консервация на видове и местообитания с европейска значимост в комплекса от защитени природни територии на Поморийско езеро
Научи повече

Екологично управление и възстановяване на Средиземноморски солници и крайбрежни лагуни
Научи повече

 04. ПРОЕКТ LIFE

LIFE19 NAT/BG/000804

Живот за Поморийската лагуна 

Научи повече ТУК


 
Български Български   Английски Английски  
[ 23.04.2019 ] Включихме се във фестивала Млада Синя Земя Зелени Балкани беше партньор в тридневния фестивал на Регионалния Природонаучен Музей – Пловдив – Млада синя Земя.

В съботния ден на 20-ти април екип на проект „НАТУРА 2000 в България - Нови Хоризонти” отбеляза по време на фестивала Млада синя Земя и Световния ден на Земята. Подготвихме занимания, свързани със защитените видове – червеногуша гъска, белоглав лешояд, гривеста рибарка, прилепи, китоподобни и други, защото тази година мотото на кампанията е да опазим защитените видове.

Голям фурор бе макета на белоглавия лешояд, който беше разпознат от всички, заради набедения за шпионин лешояд в Йемен. Бяхме подготвили информационни материали, а за по-малките арт ателие, в което всеки може да си направи декорация с някой от защитените видове за спомен. По-големите участници се забавляваха в импровизираното Черно море, в което чрез въдици успяха да уловят боклуци или пък да научат интересни факти за биоразнообразието в нашето море.

Въпреки, че метеорологичното време беше динамично и ни накара да се преместим от Дондуковата градина в музея – всички бяхме единодушни, че първият ден от фестивалната програма беше успешен и ни донесе удовлетворение!

Благодарим за домакинството и снимките на Регионален Природонаучен Музей – Пловдив.


За контакти:
Анелия Павлова - Координатор - тел. 0899269576; e-mail: apavlova@greenbalkans.org
Полина Христова - Специалист комуникации -тел. 0882508721; e-mail: phristova@greenbalkans.org


Допълнителна информация:
Натура 2000

Натура 2000 е най-мащабната координирана мрежа за опазване на природата. Повече от 30 % от територията на България попада в обхвата на мрежата – 120 защитен зони за опазване на дивите птици и 234 защитени зони за опазване на природните местообитания.
 
Виж Зелени Балкани във Facebook