Поморийско езеро – консервация, възстановяване и устойчиво управление
Научи повече

Спешни мерки за възстановяване и консервация на видове и местообитания с европейска значимост в комплекса от защитени природни територии на Поморийско езеро
Научи повече

Екологично управление и възстановяване на Средиземноморски солници и крайбрежни лагуни
Научи повече

 04. ПРОЕКТ LIFE

LIFE19 NAT/BG/000804

Живот за Поморийската лагуна 

Научи повече ТУК


 
Български Български   Английски Английски  
[ 09.02.2012 ] Учители от Бургас отбелязаха Деня на влажните зони в Посетителския център на Поморийско езеро Посетителски център „Поморийско езеро“ бе посетен от група учители от Бургас и региона, организирани от Районна инспекция по образованието  – Бургас и екипа  на „Зелени Балкани“ – Поморие. 

повече >>

[ 04.01.2012 ] Весели зимни празници! Скъпи приятели и съмишленици,
Екипът на Зелени Балкани Ви пожелава весели зимни празници, здраве и успехи!
Благодарим Ви за оказаната подкрепа през 2011 година!
Нека опазването на природата да бъде ежедневна грижа и начин на мислене за все повече хора през новата година! 

повече >>

[ 12.12.2011 ] Първа работна среща по проект LIFE10 NAT/IT/256 Екологично управление и консервация в Средиземноморски солници и крайбрежни лагуни В периода 5-6 декември 2011 г. в Каляри, Сардиния (Италия) се проведе първа работна среща по нов проект, в който Зелени Балкани са партньор.

повече >>

[ 09.12.2011 ] Издадена бе Интерпретационната програма на Посетителския център на Поморийско езеро Интерпретационната програма цели да подобри работата Посетителския център на Поморийско езеро и да улесни приемствеността между членовете на екипа. В нея са заложени основните принципи за работа с туристите и голяма част от информацията за комплекса от защитени природни територии, представена на разбираем и увлекателен за широката публика език.

повече >>

[ 04.11.2011 ] Зелени Балкани отбеляза Международния Ден на Черно море със серия от събития в Бургас и Поморие При сериозен интерес от страна на обществеността премина отбелязването на Международния Ден на Черно море – 31 октомври, организирано от Зелени Балкани.
повече >>

[ 01.09.2011 ] 16-та работна ваканция на Поморийско езеро От 2 до 9-ти септември 2011г. ще се състои шестнанадесетата поредна Работна ваканция на Поморийско езеро, организирана от Зелени Балкани.
повече >>

[ 26.08.2011 ] Mинистър Караджова посети Поморийско езеро Делегация от Министерството на околната среда и водите, ръководена от Министър Караджова и Заместник министър Ивелина Василева посети новия център за дивата природа на брега на Поморийско езеро.

повече >>

[ 12.07.2011 ] Над 100 млади гривести рибарки бяха опръстенени на Поморийско езеро Екип на Зелени Балкани осъществи мащабно опръстеняване на млади гривести рибарки (Sterna sandvicensis), излюпени тази година на „острова на рибарките” в Поморийско езеро. Птиците са от гнездовището близо до южния бряг на езерото, считано за най-голямата колония на този вид птица на Балканския Полуостров.

повече >>

[ 09.06.2011 ] Пионерно маркиране на гривести рибарки с радиопредаватели в България На 2 юни, 2011 г. в района на Поморйско езеро експерти от Зелени Балкани успешно уловиха и маркираха с радиопредаватели за първи път в България птици от вида гривеста рибарка (Sterna sandvicensis).

повече >>

[ 28.05.2011 ] Лаборатория на открито – да опознаем живото богатство на Поморийско езеро По повод Световния ден на биоразнообразието, всички любители на дивата природа са поканени да направят своите лични открития в областта на богатството от видове в района на солената лагуна на Поморие.

повече >>


prev 1 2 3 4 5 6 7 8 . . . . 21 22 23 24 25 26 27 28 next

Виж Зелени Балкани във Facebook