Поморийско езеро – консервация, възстановяване и устойчиво управление
Научи повече

Спешни мерки за възстановяване и консервация на видове и местообитания с европейска значимост в комплекса от защитени природни територии на Поморийско езеро
Научи повече

Екологично управление и възстановяване на Средиземноморски солници и крайбрежни лагуни
Научи повече

 04. ПРОЕКТ LIFE

LIFE19 NAT/BG/000804

Живот за Поморийската лагуна 

Научи повече ТУК


 
Български Български   Английски Английски  
[ 23.04.2019 ] Денят на Земята в парк „Рибница”, гр. Пловдив В понеделник отбелязахме Деня на Земята с учениците от ОУ „Йордан Йовков”, Дирекция „Екология” към Община Пловдив, район "Северен“ и Общинско предприятие „Градини и паркове”.
повече >>

[ 19.04.2019 ] Зелени Балкани бе част от ежегодния „екохепънинг“ по случай Деня на Земята
Тази година започнахме от рано празненствата по случай Деня на Земята, като се присъединихме към колегите от детски отдел на НБ "Иван Вазов" в ежегодния "екохепънинг".

 

повече >>

[ 09.04.2019 ] На гости на учениците от ОУ „Алеко Константинов”, Пловдив В първите дни след пролетната ваканция екипът на проект „Натура 2000 в България – Нови Хоризонти” бяха на гости на клуб "Екология" с ученици от 4 в клас при г-жа Стоицова от ОУ „Алеко Константинов”, гр. Пловдив.
повече >>

[ 22.03.2019 ] Приключи конкурсът за детска рисунка на тема "Влажните зони и климатичните промени в нашия район" Обяваваме приключването на конкурса за детска рисунка на тема „Опазване на влажните зони и климатичните промени в нашия район“.
повече >>

[ 22.03.2019 ] 22 март – Ден на водата в Пловдив Тази година ще отбележим Деня на водата с различни събития в Пловдив и бихме се радвали да се видим на някои от тях с Вас!
повече >>

[ 21.03.2019 ] Смекчаване влиянието на риболова върху китоподобните
На 17 март стартираха дейностите по проекта на Зелени Балкани за пилотно въвеждане в употреба на пингъри като смекчаваща мярка за приулова на черноморски муткури (морски свине) при риболова за калкан. 

повече >>

[ 08.03.2019 ] Удължаваме срока за конкурса за детска рисунка на тема „Опазване на влажните зони и климатичните промени в нашия район“
След като отбелязахме Световния ден на влажните зони – 2-ри февруари в различни части от страната и вече получихме рисунки от цяла България, решихме да удължим срока за изпращане на вашите рисунки.

повече >>

[ 06.03.2019 ] Зелени Балкани получиха сериозно дарение и подкрепа от хостинг компанията SiteGround!
Зелени Балкани получиха много ценно технологично дарение под формата на хостинг услуги за период от 5 години, дисково пространство, в размер на 120 ГБ, както и обслужване на хостинга от SiteGround. Подобна подкрепа е от изключително значение за неправителствена организация като Зелени Балкани.

повече >>

[ 27.02.2019 ] Гривеста рибарки от Поморийско езеро на брега на Малта
Вече почти месец между 5 и 9 гривести рибарки (Sterna sandvicensis) редовно си почиват на колчетата пред посетителски център „Поморийско езеро“. В същото време техните сродници все още са основно далеч на юг.

повече >>

[ 02.02.2019 ] Ден на влажните зони - 02 февруари 2019 Тази година мотото на кампанията е „влажните зони и климатичните промени” 
повече >>


prev 1 2 3 . . . . 6 7 8 9 10 11 12 . . . . 25 26 27 next

Виж Зелени Балкани във Facebook