Новини

default

15 доброволеца, 3 дни и едно преживяване – да бъдеш доброволец

*
27.09.2021
Три дена прекараха активни и бъдещи доброволци на Зелени Балкани в местността „Чатъма“.

Доброволческата среща се организира като част от дейностите на проект „Натура 2000 в България – Нови Хоризонти“ и има за цел да мотивира активното доброволчество, и да запознае повече хора с дейностите на Зелени Балкани.

Местност „Чатъма“ се намира на брега на яз. Голям Беглик, а домакини и лектори на събитието бяха вдъхновяващите хора от Сдружение „Байкария“.
През първия ден от срещата, след вълнуващото пристигане в лагера с лодка, бяха представени дейностите на организацията и проекта, както и информация за същността на екологичната мрежа Натура 2000.
В следващите два дни, доброволците и екипът на Зелени Балкани, учиха чрез преживяване – мотивиращи раздвижвания за начало на деня, сближаване, как да сме по-успешни в комуникацията, колоездене по красиви родопски пътеки, кану и каяк в язовира са само част от нещата, които сполетяха участниците. Осъзнаване, че средата зависи изцяло от нашето отношение и грижа – средата, в която живеем, средата на работа и социален живот.
Всеки от доброволците имаше възможността да се припознае в някоя от дейностите на организацията и шанса да се включи с идеи още веднага. За наша голяма радост, само ден след срещата, вече бяха разпределени и изпълнени задачи.

Повече запечатани моменти от срещата може да видите ТУК.

Благодарим на домакините от Сдружение „Байкария“ за организацията и невероятното преживяване в лагер „Беглика“!

Благодарим на всички доброволци от цялата страна, които станаха част от това прекрасно изживяване!

За контакти:
Полина Христова – Специалист комуникации –  тел. 0882508721, e-mail: phristova@greenbalkans.org
Анелия Павлова – Координатор – тел. моб. тел. 0899269576, e-mail: apavlova@greenbalkans.org

Дейностите са част от проект: