Новини

default

Консервационна бригада "Поморийско езеро 2021" започва на 1-ви септември

Работна бригада на Поморийско езеро
20.07.2021
Традиционната консервационна бригада на Зелени Балкани в района на Поморийско езеро тази година ще се проведе от 1-ви до 6-ти септември. Тази година бригадата се провежда като част от проект LIFE19 NAT/BG/000804 Живот за Поморийската лагуна (https://lifeforpomorielagoon.eu/), в който „Зелени Балкани“ си партнира с М-Поморийски солници ЕООД, Българска Фондация Биоразнообразие и биологична станция Тур дьо Валат, Франция.

Какви дейности са предвидени?

Стартът на бригадата ще бъде на 1-ви септември с пристигане и настаняване на участниците в Поморие. Тази година работата ще се състои в ремонтиране и насипване със субстрат на малкия остров пред посетителски център „Поморийско езеро“, който е частично разрушен от водата през зимата. Други дейности, които могат да се извършват при достатъчен брой участници, са: почистване от растителност на големия остров и укрепване на дървените платформи в езерото. Осигуряваме инструменти и ръкавици за работа. Добре е всеки участник да подготви стари или работни дрехи, както и стари затворени обувки, с които може да нагазва във водата и калта на езерото. Работата се провежда основно в часовете до обяд, а следобедите са със свободна програма. И тази година в прохладните часове екипът ни ще представя тематични презентации и обучения за всички желаещи. Всички участници ще имат възможност да наблюдават птиците в езерото с помощта на бинокли и зрителни тръби, да научат повече за дивия живот в Поморийската лагуна, особеностите на нейните местообитания и природозащитните дейности на Зелени Балкани за опазване и възстановяване на това уникално късче природа.

Как да се включите?

Ако желаете да станете част от Консервационна бригада „Поморийско езеро 2021“, свържете се с нас на следните контакти за допълнителна информация и записване:
Димитър Попов
e-mail: dpopov@greenbalkans.org
тел.: 0885108712


Кратко видео от миналогодишната бригада, както и информация за целите и резултатите от провеждането им, може да видите ТУК.

Благодарим Ви за подкрепата!