Новини

default

На 22-ри април Земята се усмихва

***
22.04.2021
Не знаем дали и Вие го усещате, но с всяка изминала година, празникът на Земята – 22 ри април става все по-популярен и обществото ни обръща все повече внимание към този ден, ето защо и усещаме, че нашата Земя е щастлива и ни се усмихва :)

Знаем, че по повод днешния ден се организират множество инициативи и екипът на Зелени Балкани също не е изключение в подготовката на редица от тях. В настоящата статия сме подготвили серия от акции, в които може да се включите или пък да научите интересна информация.

Започваме с една от дейностите по проект „Натура 2000 в България –Нови хоризонти” – улично изкуство за Натура 2000. Днес обявяваме, че  е готов графитът с изображение на брадатия лешояд, който може да се види от всеки на влизане на ул. Карловско шосе 236, на една от сградите на EVN  България. Той е втория вид, след белошипата ветрушка, който заедно с артистите от  140 идеи, успяхме да реализираме в страната.

Посетете  нашата специализиранa новина за деня на Земята –22 април – тя ще ви отведе до любопитни факти, които разпространяваме всеки ден от седмицата чрез социалните медии, а на днешния ден имате възможност да се включите в нашия любознателен куиз с награди!

По случай празника от 10 ч ще бъде виртуалната премиера на видеото с детски рисунки от нашия изминал конкурс за детско творчество, посветен на влажните зони. Съвместно с организаторите РИОСВ Пловдив и нашите партньори ОИ ”Старинен Пловдив” и община Пловдив създаваме устойчивост на резултатите от конкурса, като целта ни е да представим всички детски рисунки в поредица от видеа, посветени на важни екологични дати. Посетете YouTube канала на ОИ „Старинен Пловдив”, за да се запознаете с рисунките на децата.

В сутрешните часове на деня пък сме сред официалните гости, които откриват празника в ОУ „Елин Пелин”, гр. Пловдив, посветен на рециклирането. Нямаме търпение да поздравим участниците, които са подготвили модно ревю на дрехи от рециклирани материали.

Благодарение на домакините от НЧ ”Наука-1919” с. Крумово, ще бъде официално открита и изложбата с видове и местообитания от екологичната мрежа Натура 2000. Всеки посетител на читалището ще може да се наслади на прекрасните фотоси и да си вземе от предоставените информационни материали.

И още и още..следете нашите социални мрежи, за да следите дейностите ни по случай Деня на Земята!

За повече информация:
Анелия Павлова - Координатор - тел. 0899269576, apavlova@greenbalkans.org
Полина Христова  - Специалист комуникации - тел. 0882508721, phristova@greenbalkans.org